Τσελίκ: Νέες προκλητικές δηλώσεις για Ελλάδα, Κύπρο και διερευνητικές

Τι είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για το Τσεσμέ

Mετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, σειρά πήρε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος έβαλε στο κάδρο των τουρκικών δηλώσεων τις διερευνητικές αλλά και την... αποσταθεροποιητική τάση της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι λένε ότι τέσσερα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το «Τσεσμέ»!

Ο Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του και σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το πλοίο Τσεσμέ, που βρίσκεται στη μέση του Αιγαίου, είπε ότι "δυστυχώς, κάθε φορά που υπάρχει μία θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, μία τέτοια κατάσταση ξεπροβάλει".

Πρόκληση Τσελίκ: «Η Ελλάδα θα μάθει πως για κάθε της βήμα έχουμε απάντηση»

Φυσικά είπε ότι η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει του διπλωματικούς διαύλους και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραιτηθεί από τέτοιες ενέργειες, "που δεν κάνουν καλό στη θετική ατμόσφαιρα των διερευνητικών".

"Το θέμα είναι να κάνουμε το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης. Δεν υπάρχει ανάγκη για περιττή ένταση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης λύσης. Έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στη φόρμουλα win-win", είπε.

Άγκυρα: Η επίσκεψη Πομπέο δείχνει ότι έχει χάσει την ουδέτερη στάση του

Οι προκλητικές δηλώσεις δε σταμάτησαν όμως εδώ. "Αντί να καθίσετε στο τραπέζι των συζητήσεων, συνεχίζετε τις προκλητικές δηλώσεις και τις δηλώσεις που βλάπτουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Συνεχίζετε τις δηλώσεις που στοχοποιούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο, τότε αυτή η διπλωματική διαδικασία που επιθυμούμε να προχωρήσει σταθερά, δυστυχώς καθίσταται ασταθής. Για αυτό τον λόγο καλούμε όλους τους πολιτικούς στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, να χρησιμοποιούν μια πιο υγιή και καθαρή ρητορική". σημείωσε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την Κύπρο ανέφερε πως πρέπει να συζητηθεί η λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. "Η αναγνώριση του Ελληνοκυπριακού τομέα και η αποδοχή του στην ΕΕ είναι παραβίαση όλων των κανόνων, του δικαίου και των βασικών αρχών των διεθνών σχέσεων".
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top