Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελπίζω ότι αυτό ήταν το τελευταίο lockdown     

Χωρίς τεστ και καραντίνα στην Ελλάδα οι εμβολιασμένοι τουρίστες  

Την ελπίδα ότι το lockdown που διανύουμε είναι το τελευταίο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.  

Μητσοτάκης: «Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής» - Το νέο σποτ

«Τον Απρίλιο πιστεύω θα είναι καλύτερη η κατάσταση με τον κορωνοϊό» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος εξέφρασε επίσης την ελπίδα  ότι «σε λίγες βδομάδες θα μειώσουμε σημαντικά τα κρούσματα και θα εξετάσουμε να ξανανοίξουμε οικονομία».

«Ο Φεβρουάριος θα είναι δύσκολος,  ο Μάρτιος καλύτερος» ανέφερε ακόμη σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος ο κ. Μητσοτάκης.  

Μητσοτάκης με παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο - Έναρξη Εθνικού Μητρώου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ 

Όσον αφορά τον τουρισμό το καλοκαίρι του 2021 ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «όποιος έρθει στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού δε θα χρειάζεται τεστ και καραντίνα», ενώ σχετικά με τα προβλήματα στην ΕΕ στην προμήθεια εμβολίων ανέφερε ότι «πήρε το μάθημα της η γραφειοκρατία» και ότι ευελπιστεί πως  τον Μάρτιο - Απρίλιο που θα εγκριθούν κι άλλα να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. 

Μητσοτάκης στη Bild: Είμαστε παράδειγμα-Ευπρόσδεκτοι οι Γερμανοί τουρίστες

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε επίσης αισιόδοξος για σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας από το β΄ τρίμηνο του 2021, λέγοντας «περιμένω σημαντική ανάκαμψη».  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η απειλή των κυρώσεων μπορεί να βοηθήσει μια χώρα να αλλάξει συμπεριφορά», σχετικά με τις κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ, αλλά συμπλήρωσε ότι «είχαμε μείωση έντασης τους τελευταίους μήνες κι αυτό ελπίζω να συνεχιστεί».   

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά για τις σχέσεις  Ελλάδας – Τουρκίας: «Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορούμε να κοιταχτούμε στα μάτια». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top