Νίκος Δένδιας: Συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Κύπρου και Ιράκ

Τι συζητήθηκε

Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην ομιλία του στο Philia Forum.

Συνάντηση με τον υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και του Ιράκ Faud Hussein πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ηχηρή απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: Ανάχωμα το Forum στον παραλογισμό

Σε συνέχεια του Philia Forum που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, Χριστοδουλίδης και Δένδιας συζήτησαν θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και για τον διαρκή στενό συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου, ενόψει των εξελίξεων σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο.

συνάντηση Δένδια - Χριστοδουλίδη

Ο Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Φωτογραφία Eurokinissi

Σε ανάλογο κλίμα έγιναν οι συνομιλίες του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Ιρακινό ομόλογό του, εστιάζοντας σε θέματα διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις.

Philia Forum: «Σκοπός μας η εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας»

Νίκος Δένδιας Ιρακινός ΥΠΕΞ

Ο Νίκος Δένδιας με τον Ιρακινό ομόλογό του. Φωτογραφία Eurokinissi

«Θέλω να καταδικάσω απερίφραστα τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του αμάχου πληθυσμού στη Βαγδάτη την 21η Ιανουάριου. Εκφράζω τη συμπαράσταση της χώρας μας στον λαό τους», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Οι χώρες μας ειναι σταθερά προσηλωμένες στις αξίες που πρεσβεύουν τα Ηνωμένα Έθνη, στον πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, στην προάσπιση της ειρήνης και την προάσπιση της σταθερότητας στην περιοχή. Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Η Ελλάδα καταδικάζει όλες τις παράνομες εισβολές στο έδαφος του Ιράκ, οι οποίες ονομάζονται ειρηνευτικές επιχειρήσεις», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top