Τανάγρα: Εντυπωσιακή άσκηση με τη συμμετοχή και των RAFALE

Παρευρέθηκε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Εντυπωσιακό παρόν έδωσαν τα γαλλικά μαχητικά Rafale   στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τανάγρα με την επωνυμία  «Σκύρος 2021» .

 
Oι Έλληνες πιλότοι των Μιράζ- 2000 και των F- 16 πήραν μία πρώτη γεύση για τις μεγάλες δυνατότητες των γαλλικών Rafale πετώντας δίπλα-δίπλα.

Άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ»: Στην Τανάγρα αύριο τέσσερα γαλλικά Rafale

Η άσκηση ήταν τριήμερη και ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία πάνω από την Τανάγρα, έγιναν όμως πτήσεις με τα ελληνικά μαχητικά και τα γαλλικά Rafale στο Ιόνιο, το Αιγαίο και την Ηπειρωτική Ελλάδα. Έδωσαν μάλιστα και ένα μήνυμα προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, οι ριπές  όπως είναι η μετάφραση των RAFALE στα ελληνικά.

Σήμερα στην Τανάγρα παρευρέθηκε και ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία με τον Γάλλο πρέσβη και έγινε εκεί η επίσημη παρουσία της άσκησης για τους ανθρώπους του τύπου.

Στις 12:30 απογειώθηκε από την Τανάγρα για το μακρύ ταξίδι προς την Αμερική του πρώτου αναβαθμισμένου F16  από την ΕΑΔ και ο Υπουργός Άμυνας έστειλε ένα σαφές μήνυμα πως η συμμαχία μας με τη Γαλλία θα γίνει ακόμα ισχυρότερη όπως και η πολεμική μας αεροπορία με την ένταξη των 18 RAFALE. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top