Χρυσοχοΐδης: Πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική

«Θα δούμε τα δεδομένα των επομένων ημερών και θα αποφασίσουμε»

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 και στην Αττική, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν εξετάζεται από την κυβέρνηση αυτό το μέτρο για την Αττική, όπως ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Χρυσοχοΐδης - μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM - το άφησε ανοικτό, λέγοντας «εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες, θα δούμε».

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, θα αναλύσουμε τα δεδομένα των λοιμωξιολόγων και θα αποφασίσουμε», τόνισε, απαντώντας στο εάν εξετάζει να τεθεί σε ισχύ ένα καθολικό lockdown δύο εβδομάδων.

Βατόπουλος: «Το τρίτο lockdown είναι στο τραπέζι»

Όσον αφορά το εάν θα απαιτηθούν περισσότερα περιοριστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως ίσως χρειαστεί να γίνει σε κάποιες περιοχές τοπικά και έφερε το παράδειγμα της Πάτρας.

Lockdown: Εστιατόρια και μπαρ διεκδικούν αποζημιώσεις από το Δημόσιο

Παράλληλα, χαρακτήρισε πρωτοφανή τη συμμόρφωση των πολιτών και των επιχειρηματιών στη νέα απαγόρευση παραμονής έξω από καταστήματα, αναφορικά με τα νέα μέτρα για το take away.

Τake away: Νέα μέτρα από σήμερα για καφετέριες και εστιατόρια

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Χαρδαλιάς: Ούτε φέτος θα κάνουμε Πάσχα

«Πάμε για να προλάβουμε κάποια πράγματα», είπε ο υπουργός, ο οποίος – απαντώντας στην ερώτηση για το εάν έχουν ανέβει και πάλι τα κρούσματα στη συμπρωτεύουσα – είπε: «Οριακά».

«Σε λίγο δε θα τολμά κανείς να κάνει καταλήψεις»

«Σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει κανείς, που να τολμά να κάνει καταλήψεις να ασκεί βία στα πανεπιστήμια και να πουλά ναρκωτικά» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Αυτοί που αρνούνται την ίδρυση αυτού του σώματος δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν, εδώ και 50 χρόνια προβάλλουν την ατιμωρησία», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Χρυσοχοΐδης: Απέτυχαν στην αντιμετώπιση της βίας τα πανεπιστήμια

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι κανείς δεν είναι ευτυχής να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ενώ διαβεβαίωσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι μια δύναμη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χώρου. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top