Χαρδαλιάς: Ούτε φέτος θα κάνουμε Πάσχα

«Η εστίαση και τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία»

«Το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημία», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει κόπωση στους πολίτες και πως το ενδεχόμενο ενός lockdown αξιολογείται σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, «καθώς πίσω από αυτό υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες» και «το κόστος είναι μεγάλο».

Κορωνοϊός: Μεταλλάξεις και διασπορά φέρνουν πιο κοντά το τρίτο lockdown

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει και έχει αποδείξει ότι το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν, προφανώς, είναι κάτι που θα το λάβουμε υπόψη μας, σε κάθε περίπτωση όμως το μπαλάκι αυτή η κυβέρνηση δεν το πετάει στους πολίτες και το έχουμε αποδείξει αυτό», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι φέτος, όπως και πέρυσι, «δε θα κάνουμε Πάσχα, όπως είχαμε μάθει».

Θα ανοίξουν τελευταία εστίαση και γυμναστήρια

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η εστίαση και τα γυμναστήρια θα είναι οι τελευταίοι κλάδοι, που θα ανοίξουν.

Ποια άλλα καταστήματα ζητούν να ανοίξουν με ραντεβού για click in shop  

Μάλιστα, εκτίμησε ότι θα προηγηθεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας πως δεν είμαστε ακόμη κοντά σε αυτό το σημείο.

«Αν πάνε όλα καλά με τα εμβόλια θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας μέχρι τον Ιούνιο- Ιούλιο, οπότε θα αλλάξουν νομίζω κάποια δεδομένα, αρκεί να μην έχουμε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη που μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα», τόνισε.

«Προσπαθούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά»

«Την ώρα που το τρίτο κύμα σαρώνει μεγάλες χώρες ευρωπαϊκές και όλη την παγκόσμια κοινότητα, εμείς αντιστεκόμαστε ακόμα, κάτω από δύσκολες συγκυρίες, με δύσκολες αποφάσεις, αλλά είμαστε εδώ πάντα προσπαθώντας να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ερώτηση ποια είναι τα λάθη που έχει κάνει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι προφανώς υπήρχαν αρρυθμίες, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν μία παγκόσμια κρίση.

«Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που παλεύουν καθημερινά για όλους εκείνους που χρειάστηκαν να μείνουν μέσα και αποδείχθηκε ότι η ελληνική Πολιτεία, η ελληνική Δημοκρατία έχει και σχέδιο έχει και πρόγραμμα και είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη στρατηγική της απέναντι σε κάθε νέο δεδομένο, δεν άγεται και φέρεται, υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική που προσαρμόζεται ανάλογα με τα πραγματικά δεδομένα», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει: «Έχουμε στήσει έναν μηχανισμό που καθημερινά έχουμε εικόνα για το τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά της χώρας μέσα από συγκεκριμένους αλγόριθμους, μέσα από συγκεκριμένα KPIs, τα οποία καθημερινά ανανεώνονται, μέσα από ομάδες πρωτογενούς καταχώρησης, ώστε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να έχουμε τα red alerts, τα οποία θα μας δώσουν το προαπαιτούμενο για να πάρουμε τις αποφάσεις».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πανικοβάλλεται, δεν ενθουσιάζεται»

Για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι καθημερινή, καθώς μοιράζονται το ίδιο όραμα για την Πολιτική Προστασία , που είναι η ανάγκη θωράκισης της χώρας, ώστε να μπορέσουν οι επόμενες γενιές όχι απλά να νιώθουν ασφαλείς, αλλά να είναι κιόλας.

Ταραντίλης για πιθανό νέο lockdown: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

«Μας έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα που χρειαζόμαστε για να μπορέσει επιτέλους η χώρα να κάνει άλματα στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας. Ο πρωθυπουργός ειδικά στα ζητήματα διαχείρισης κρίσεων αντιμετωπίζει τα πάντα με την απόλυτη ψυχραιμία, δεν πανικοβάλλεται, δεν ενθουσιάζεται, αξιολογεί τα πάντα, τα καταχωρεί, ζητά πάντα λεπτομέρειες, θέλει να έχει την πλήρη εικόνα για τα πάντα και πολύ σύντομα δίνει άμεσες απαντήσεις και καθοδήγηση γι' αυτά που πρέπει να γίνουν», σημείωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ο απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top