Casus Belli από την Ελλάδα προς την Τουρκία ζητά ο Βαρουφάκης!

Πρότεινε χάραξη «κόκκινων γραμμών¨για αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων    

Να θεσπίσει και η Ελλάδα Casus Belli («Αιτία Πολέμου») απέναντι στην Τουρκία ζήτησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.    

Δένδιας: Και το ανατολικό τμήμα στην επέκταση των χωρικών υδάτων σε Κρήτη

«Θα ψηφίσουμε “ναι” βεβαίως για τα 12 μίλια,  για τον ίδιο λόγο που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν έχει αντίρρηση σε ασπιρίνη σε καρκινοπαθή, Κακό δεν κάνει, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι το θέμα είναι στο Αιγαίο» ανέφερε νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης σχετικά με την επέκταση των 12 ν.μ. στο Ιόνιο.   

Υποστήριξε όμως,  απευθυνόμενος στην κυβέρνηση,  ότι «δεν υπάρχει εθνική στρατηγική» και ότι «σας σέρνουν σε διμερείς  διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία της Μέρκελ και του Μπάιντεν».  

Μπακογιάννη για Μάας: Γιατί έμεινε μουγγός μπροστά στον Τσαβούσογλου;
 

«Λέμε όχι στην ενδοτικότητα που είναι κομμάτι των διμερών. Και “όχι”  λέμε στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον. Διότι θα υπάρχουν θέματα πολλά μέσα. Και λέμε όχι στις εθνικιστικές κραυγές διότι είναι το προοίμιο για την ενδοτικότητα. και οδηγούν και σε δοσιλογισμό. Όχι σε όλα αυτά  λοιπόν» ανέφερε επίσης    

Πρόσθεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25,  ζητώντας να υπάρξει “Casus Belli” από την πλευρά της Ελλάδας: «Θέλετε πραγματική εθνική στρατηγική; Ορίστε σήμερα τις μέγιστες διεκδικήσεις της χώρας μας  και δηλώστε ποιο είναι το casus belli». Για τον ίδιο  λόγο ζήτησε να οριστεί «τι θα πυροδοτήσει μια αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων» όπως και την χάραξη «κόκκινων γραμμών».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top