Μητσοτάκης: Εξήγησε γιατί δε γίνονται άμεσα όλα τα εμβόλια που έχουμε πάρει

Σκληρή επίθεση σε Τσίπρα: Εσείς κάνετε πολιτική στους νεκρούς

Απάντηση στην κριτική γιατί δε γίνονται άμεσα όλα τα εμβόλια, που έχει προμηθευτεί η χώρα, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Πάμε τόσο γρήγορα, όσο μας επιτρέπουν οι δόσεις, που λαμβάνουμε. Δεν μπορούμε να ξοδέψουμε όλα τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα σήμερα, γιατί δεν ξέρουμε εάν οι εταιρείες θα τηρήσουν όντως τα χρονοδιαγράμματα στα οποία έχουν δεσμευθεί», είπε ο πρωθυπουργός.

Εμβόλιο κορωνοϊού: Η Pfizer θα μειώσει της δόσεις στην Ευρώπη    

«Σήμερα, η Pfizer ενημέρωσε την ΕΕ ότι όλες οι χώρες – μέλη θα λάβουν λιγότερα εμβόλια αυτό τον μήνα. Εάν είχαμε προχωρήσει πιο γρήγορα, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να μην είχαμε να κάνουμε τη δεύτερη δόση σε αυτούς, που είχαν κάνει την πρώτη. Είναι μια σύνθετη άσκηση το εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τη μη τήρηση των μέτρων

Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει όλα τα κέντρα «γιατί δεν έχουμε ακόμη όλα τα εμβόλια». Όπως είπε είναι περίπλοκη η διαδικασία λόγω της αποθήκευσης του εμβολίου της Pfizer στους -70 βαθμούς Κελσίου. «Δεν μπορούμε να στείλουμε μεμονωμένα εάν δεν ξέρουμε ότι θα αξιοποιηθούν», σημείωσε.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση αλλάζει συνεχώς τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία, o κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε: «Τόσο δύσκολο είναι να κατανοήσετε πως αλλάζουν τα δεδομένα;».

Όπως είπε, και η καγκελάριος Μέρκελ στη Γερμανία βγήκε τις προάλλες και είπε πως πως μπορεί να πάει το lockdown έως τον Απρίλιο: «Δεν της είπε κανείς ότι έλεγε άλλα πριν 15 μέρες».

Παράλληλα, είπε πως μπορεί να μην κολλάει στο αντιπολιτευτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά είναι καλό για την Ελλάδα το ότι τα έχει καταφέρει καλά».

«Μόνο εμείς, η Δανία και η Φιλανδία έχουμε δείκτη θετικότητας κάτω του 4%. Φτάσαμε εδώ επειδή η κοινωνία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια με μεγάλο τίμημα. Καλά είπε η Φώφη Γεννηματα πως "πρέπει να είμαστε όλοι μαζί"», είπε.

Σκληρή επίθεση σε Τσίπρα: Εσείς κάνετε πολιτική στους νεκρούς

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε για εμμονή με το ΕΣΥ και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αυτή, όμως, η κεντροδεξιά κυβέρνηση, ήταν που διπλασίασε τις ΜΕΘ. Γιατί εσείς, που λέτε πώς νοιάζεστε για το ΕΣΥ, τις αφήσατε λιγότερες από 600; Γιατί κάποιος με εποχική γρίπη, επί δικών σας ημερών, περίμενε έως και έναν μήνα για μια ΜΕΘ; Η κυβέρνηση αυτή ενίσχυσε τα νοσοκομεία κύριε Τσίπρα».

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θριαμβολογεί με στατιστικές νεκρών

Παράλληλα, είπε πως επί 57 λεπτά ομιλίας του, «επιστρέψατε στον παλαιό σας εαυτό και είπατε όλα τα κλισέ του μειοψηφικού εαυτού σας: υπερβολές και παντελής έλλειψη οποιασδήποτε δημιουργικής πρότασης, πέρα από κάποιων εκθέσεων, που θα άρμοζαν σε παιδί του δημοτικού».

«Έρχεστε εδώ και λέτε ότι τάχα δε θέλετε να κάνετε πολιτική στους νεκρούς, Και κάνετε το ανάποδο με χυδαίο τρόπο. Επικαλείστε την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, όπου είμαστε όντως πάνω από τις άλλες χώρες στην ΕΕ σε θανάτους. Το να απομονώνετε μια εβδομάδα και να στέκεστε εκεί, δεν είναι άδικο, είναι παντελώς αναξιοπρεπές και κατώτερο των περιστάσεων. Και δεν τιμάτε τον αγώνα των υγειονομικών», είπε.

«Τόσο εμποτισμένος είστε από την ανάγκη να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση; Δεν είναι πανδημία Μητσοτάκη, είναι πανδημία Covid», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σχολιάζοντας τις αναφορές για τη Γερμανία και την μονομερή προμήθεια εμβολίων, είπε: «Εάν υπάρχουν χώρες, και αποδειχθεί αυτό, που έχουν παραβιάζει την ευρωπαϊκή συμφωνία και έχουν αγοράσει εμβόλια σε βάρος άλλων κρατών, αυτό θα καταδικαστει πολιτικά. Αναφέρομαι στη Γερμανία, η οποία αναφέρθηκε, και είναι ένα θέμα που το ερευνάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εάν έχει συμβεί, κάτι που απεύχομαι, θα είναι καταδικαστέα πράξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top