Τσίπρας: Η κυβέρνηση θριαμβολογεί με στατιστικές νεκρών

«Είναι μπροστά μας το τρίτο κύμα πανδημίας»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θριαμβολογεί για τη διαχείριση της πανδημίας, επικαλούμενη στατιστικές με νεκρούς.

«Εάν η βασική σας διαπίστωση είναι πόσο επιτυχημένη ήταν η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούμε να βρούμε μια κοινή βάση», είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι».

Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι για μερικό άνοιγμα της αγοράς από τη Δευτέρα»

«Η χώρα ζει εδώ και 11 μήνες κάτω από τη βαριά σκιά της πανδημίας. Έχουμε φτάσει σε έναν πολύ υψηλό αριθμό απωλειών. Απαιτεί από όλους μια νέα συνείδηση συλλογικότητας και αλληλεγγύης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής», σημείωσε.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «τα δύσκολα είναι μπροστά μας και αναμένεται ένα τρίτο κύμα πανδημίας».

Όπως τόνισε, «εάν δεν προετοιμαστούμε, εάν δεν δούμε τα λάθη, τις αβελτηρίες, τις παραλείψεις που οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη», το κακό «δεν πρόκειται να περάσει».

Lockdown: Mε χρονικό περιορισμό και ραντεβού το click in shop

«Αν η κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται, δεν συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν σε ζωές οι ιδεοληψίες που την καθοδηγούν, η αλαζονεία της εξουσίας που τη διακρίνει, η άρνησή της να ακούσει, να συζητήσει, να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας, των γιατρών, της αντιπολίτευσης, και όσων δίνουν τη μάχη της ζωής. Δεν πρόκειται να πάμε καλύτερα», σημείωσε.

«Έχετε χάσει τον έλεγχο»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία και αυταρέσκεια και είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «ανεύθυνο»: «Δεν εννοείτε να κατανοήσετε, ότι για να διορθώσετε πράγματα, πρέπει να παραδεχτείτε λάθη και παραλείψεις. Για σας όμως τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει αυτή η τακτική. Δεν έχετε κάνει λάθη. Υπάρχουν ευθύνες όλων των άλλων και όχι δικές σας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού: «Όλα χύμα, όλα στην τύχη.  Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους».

«Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι έχετε χάσει τον έλεγχο», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διακατέχεται από το «σύνδρομο του παντογνώστη».

«Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε σας και στην κυβέρνησή σας. Έχετε κουράσει πια τους πολίτες και κάθε μέρα τους κουράζετε όλο και περισσότερο» τόνισε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top