Κικίλιας: Στα 46 χρόνια έπεσε η μέση ηλικία των κρουσμάτων!   

Στις ηλικίες 35 - 46 ετών «σαρώνει» πλέον ο κορωνοϊός  

Μειώνεται η πίεση στις ΜΕΘ, αλλά μειώνεται και η ηλικία των κρουσμάτων τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.  

Κορωνοϊός: 671 κρούσματα - Σημαντική μείωση στον αριθμό των θανάτων   

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας ο  μέσος όρος των τελευταίων ημερών βρίσκεται πλέον στα 657 κρούσματα τη μέρα, με την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ της χώρας να έχει πέσει στο 60%,  αλλά ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι πλέον τα 46 έτη, ενώ καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 35- 46 ετών.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα

Οι περιοχές στις οποίες καταγράφεται η μεγαλύτερη μεγάλη αύξηση είναι: Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβος, Κάλυμνος, Ροδόπη, Αργολίδα, Χαλκιδική. «με την προσοχή μας βέβαια να είναι στραμμένη στην Αττική, μια πολύ μεγάλη περιφερειακή ενότητα, και στον τρόπο με τον οποίο κινείται η νόσος», όπως διευκρίνισε ο Υπουργός Υγείας.       

Ο κ. Κικίλιας τόνισε με αφορμή  τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του προηγούμενου μήνα ότι «κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα», ενώ εξέφρασε και την «υπερηφάνεια» για την προσπάθεια των  εργαζομένων στο ΕΣΥ.   

Η ανθρώπινη στιγμή του Βασίλη Κικίλια - Τα δάκρυα για τους υγειονομικούς

Όπως πρόσθεσε αυτή η προσπάθεια θα συνεχισθεί με τους εμβολιασμούς «για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

 «Χρειάζεται αντοχή και υπομονή και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε πολύ καλά» κατέληξε  ο κ. Κικίλιας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top