Η ανθρώπινη στιγμή του Βασίλη Κικίλια - Τα δάκρυα για τους υγειονομικούς

«Έχω δεθεί άρρηκτα με το προσωπικό στην Υγεία»

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, σε μία ανθρώπινη στιγμή, δάκρυσε στον αέρα της συνέντευξής του.

«Έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσηλεύτριες, τις τραπεζοκόμες, τις καθαρίστριες, τους γιατρούς, τους ανθρώπους που φυλάνε τα νοσοκομεία. Είναι συγκλονιστικοί. Θέλω να τους ευχαριστήσω», είπε ο υπουργός Υγείας με σπασμένη φωνή και δάκρυα, μιλώντας στην εκπομπή Special Report του Ant1.

«Αν χρειαστεί θα πάμε στα δύο εκατομμύρια εμβόλια τον μήνα»

Μιλώντας για τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για αύξηση του ρυθμού τις προσεχείς ημέρες.

Μπαλατσινού: Βγήκε από το μαιευτήριο με το μωρό – Στο πλευρό της ο Κικίλιας

«Έχουμε αρκετά εμβόλια με βάση τις ενέργειες της Ε.Ε. και θα έχουμε περισσότερα τους μήνες που θα έρθουν. Η προμήθεια γίνεται με αυτόν τον ρυθμό και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε προτεραιοποίηση. Από τις 20 Ιανουαρίου περνάμε στον γενικό πληθυσμό και τους άνω των 85», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί στις 8.000 δόσεις ημερησίως και ανάλογα με τις προμήθειες των εμβολίων, καθώς όσο περισσότερα έρχονται, τόσο θα αυξάνονται οι ρυθμοί. «Αν χρειαστεί να γίνονται πάνω από δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα, θα ενεργοποιήσουμε το σχέδιο» δήλωσε ο υπουργός. 

«Θα έχουμε τοίχο ανοσίας όταν εμβολιαστούν έξι εκατομμύρια»

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως για να χτίσουμε τοίχο ανοσίας στη χώρα μας θα πρέπει να εμβολιαστούν έξι εκατομμύρια πολίτες και τότε «θα αρχίσουν να πέφτουν οι δείκτες νοσηρότητας και θνησιμότητας».

Εμβολιασμοί: Πάνω από 60.000 ηλικιωμένοι 85 ετών και άνω έκλεισαν ραντεβού

Αναφορικά με τον εμβολιασμό γιατρών και νοσηλευτών, ανέφερε ότι «πάνω από 75-80% των γιατρών μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν. Το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι πιο χαμηλό, πάνω από 50%, αλλά αυξάνεται. Ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο κύμα εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό».

Οι ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 200% στη βόρεια Ελλάδα, όπως υπογράμμισε: «Έχουμε ανθρώπους που δούλεψαν με αυταπάρνηση. Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν να χαίρουν του σεβασμού και της αγάπης του κόσμου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουμε δεθεί περισσότερο και έχουμε συνεργαστεί πολύ».

«Ζήτησα να επιβραβευτούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές»

Ο υπουργός Υγείας είπε πως έχει εισηγηθεί να επιβραβευθούν και με επιπλέον χρήματα οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Παράλληλα, μίλησε για ρύθμιση των εργασιακών τους,, ώστε να μην υπάρχει παραοικονομία στην Ελλάδα. Στόχος είναι αυτά τα λεφτά να μπουν στην Υγεία και να μη φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι στο εξωτερικό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top