Κεραμέως: Rapid τεστ και σε μαθητές - Προτεραιότητα ν' ανοίξει η Γ΄ Λυκείου

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι» είπε για το άνοιγμα των σχολείων αύριο

Από αύριο ξεκινά η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα. «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι» διαμήνυσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα τεστ κορωνοϊού που θα μπορούν να υποβάλλονται και οι μαθητές λυκείου εκτός από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και το «πρόβλημα» που προκύπτει στο άνοιγμα της Γ' λυκείου, το οποίο είναι σε προτεραιότητα. 

Κεραμέως: Ανοίγουν τα Δημοτικά στις 11/1, τι θα γίνει με Γυμνάσια - Λύκεια

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι υπάρχουν μέτρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά στην καλή τήρηση των μέτρων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των σχολείων, όπως η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών ανά ομάδες. Επίσης, όπως είπε, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά.

Πηγαίνουμε βήμα βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Yπενθυμίζεται ότι για τη μετακίνηση γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Παράλληλα, έχει ανοίξει η ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν. Η υπουργός είπε ακόμη ότι και όταν ανοίξουν τα λύκεια, θα μπορούν και οι μαθητές του λυκείου να μπαίνουν στο edu.testing.gov.gr που έχει σχεδιαστεί για τους εκπαιδευτικούς και να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορονοϊού.

Προτεραιότητα το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου

«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ' επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται» ανέφερε.

Μείωση της ύλης στις πανελλαδικές εξετάσεις ανακοίνωσε η Κεραμέως  

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 8/1 έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων. 
Σύμφωνα με τον παθολόγο- λοιμωξιολόγο και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Παναγιώτη Γαργαλιάνο, η πρωτοβάθμια είναι χαμηλότερου ρίσκου μεταδοτικότητας και για αυτό ανοίγει πρώτη. «Η Γ’ Λυκείου έχει ανάγκες. Η επιτροπή συζητάει εκτεταμένα» είπε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου συμπλήρωσε η υπουργός. Όσο για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων; «Οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου διδάσκουν και στην Α’ και τη Β’, άρα δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα και δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα» κατέληξε η υπουργός.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top