Τσίπρας στην ΠτΔ: Ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

«Η ΕΕ να πάρει τις πατέντες για να παράγουν εμβόλια μόνες τους οι χώρες»

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τις προτάσεις του για προστασία από ενδεχόμενο τρίτο κύμα κορωνοϊού.

Θεοφάνεια: Πολιτική κόντρα για το άνοιγμα των εκκλησιών - Επίθεση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «χρειάζεται σχέδιο έστω και την ύστατη στιγμή». Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τη συμμετοχή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας γιατί όπως τόνισε «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης πως «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα είναι να ενισχυθεί η καχυποψία και το έλλειμμα εμπιστοσύνης ακόμα και στους επιστήμονες».

Τόνισε πως ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από την κριτική, «ιδιαίτερα σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις που διακυβεύεται η ζωή των συμπολιτών μας είναι να καταθέτει προτάσεις». Ανάμεσα στις προτάσεις είναι:

1)    να αναλάβει πρωτοβουλία η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξασφαλίσει η Ε.Ε. τις πατέντες από τα εμβόλια και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος - μέλος να τις διαχειριστεί αναλόγως με τις εγχώριες δυνάμεις της φαρμακοβιομηχανίας

2)    σε συνάρτηση με τα παραπάνω, εάν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, να αναζητήσει η χώρα λύσεις με διμερείς συμφωνίες και πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο με εταιρίες ή με χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο.

Σακελλαροπούλου: Ενότητα και συνεργασία η δύναμή μας το 2021 

«Πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού. Προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς. Οι εξασφαλισμένες από την ΕΕ δόσεις δεν επαρκούν. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, είναι βέβαιο ότι ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν θα έχει δημιουργηθεί η αναγκαία ανοσία στην κοινότητα για να προστατευθούμε» δήλωσε  ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να αφήσει το “εγώ” απέναντι στην ανάγκη της ενίσχυσης της προστασίας της δημόσιας υγείας, ειδάλλως είναι σαφές ότι θα αναλάβει και την ευθύνη».

Τέλος, επανέλαβε τις προτάσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα, συνταγογράφηση τεστ και μαζικά τεστ σε όλη την Ελλάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top