Σακελλαροπούλου: Ενότητα και συνεργασία η δύναμή μας το 2021 

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για τη νέα χρονιά 

 «Η μεγαλύτερη δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα και τη συνεργασία» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της για το 2021, το οποίο χαρακτήρισε «έτος της ελπίδας και της ανάκαμψης».  

Σακελλαροπούλου: «Το 2020-2021 ανήκει σε γιατρούς και νοσηλευτές»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η χρονιά που έρχεται συνιστά συμβολικό ορόσημο για το έθνος μας. Η επέτειος των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 είναι μια αφορμή να αντλήσουμε  έμπνευση από την αυτοθυσία και τον ηρωισμό των προγόνων μας. Να αναλογιστούμε αυτά που πετύχαμε και να βαθύνουμε τη σκέψη και το συναίσθημά μας».

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «τo έτος που φεύγει επιφύλαξε δυσκολίες πολλές» λόγω της πανδημίας ενώ έκανε ειδική αναφορά στα θύματα του κορωνοϊού.  «Τα χιλιάδες θύματα  του ιού είναι ο πιο θλιβερός απολογισμός μας. Απώλειες στη σιωπή και τη μοναξιά, οι οποίες δεν βαρύνουν μόνο τους οικείους τους, αλλά τραυματίζουν συλλογικά τον λαό μας που τιμά την ανθρώπινη αξία και την ιερότητα της ζωής» υπογράμμισε.

Αντίο σε μια δύσκολη χρονιά και μια δύσκολη δεκαετία    

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο, ως «το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τη νέα χρονιά έχει ήδη φτάσει» και πρόσθεσε: «Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη σεβασμού του εαυτού και του κοινωνικού συνόλου, η πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, ασπίδα προστασίας της προσωπικής και της δημόσιας υγείας. Ο δρόμος, όμως, της επιστροφής στην κανονικότητα δεν είναι σύντομος και εύκολος. Θα τον διανύσουμε όλοι μαζί, αφήνοντας σταδιακά πίσω τις επιφυλάξεις μας, προσεκτικά και συντονισμένα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέχρι τον τελικό μας στόχο: την ανοσία της κοινότητας». 

Ειδική αναφορά έκανε η  κ. Σακελλαροπούλου στα εθνικά μας θέματα, για τα οποία είπε: «Στα εθνικά μας θέματα επιδείξαμε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία απέναντι στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Διαφυλάξαμε την κυριαρχία μας, ενεργοποιήσαμε καίριες συμμαχίες και αναδείξαμε τον μείζονα ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.   Από κοινού με τους εταίρους μας, συμμετέχουμε στη χάραξη του ευρωπαϊκού μέλλοντος, χωρίς να χάνουμε την ταυτότητά μας. Μέσα από τους δεσμούς της με την Ευρώπη, η Ελλάδα καθίσταται πιο ισχυρή, ανθεκτική σε κάθε πρόκληση και ανοικτή στην πρόοδο και την εξέλιξη. Αυτό μας δείχνει η σύγχρονη ιστορία μας». 

Γεννηματά: Το 2021 να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέληξε στο μήνυμά της:

«Εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με υγεία και ευτυχία».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top