Γεραπετρίτης: Μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα, ακόμη και αιφνιδιαστικά

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας για Εκκλησία, σχολεία και λιανεμπόριο

Το ρεπορτάζ για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star - 6/1/21

Για την Εκκλησία μία μέρα μετά τα Θεοφάνεια, το άνοιγμα των σχολείων και το άνοιγμα της αγοράς μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα και μάλιστα αιφνιδιαστικά!

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, εξηγώντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό.

Αναφορικά με την Εκκλησία, σχολίασε την επόμενη των Θεοφανεών ότι η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο. «Είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση» είπε. Ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε πως ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων, και την απόκλιση - όπως ανέφερε - από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και γι' αυτόν το λόγο είχε επιτραπεί η ατομική προσευχή. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί.

Ακόμη, ο υπουργός χαρακτήρισε παράδοξες ή αστείες τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ.Γεραπετρίτης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες. 

Τέλος, για το click in shop διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα σχολεία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top