Το Ισραήλ ανακοίνωσε συμφωνία με την Ελλάδα για την εκπαίδευση των Ικάρων

Η συμφωνία αξίας 1,68 δις δολαρίων είναι για τα επόμενα 20 χρόνια

Τι είχε εξαγγείλει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star 21/12/20

Σε μια ιστορική συμφωνία προχώρησαν Ελλάδα και Ισραήλ για τη δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία για αμυντική προμήθεια μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας μέχρι σήμερα, αξίας 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αφορά στα επόμενα 20 χρόνια.

«Ξεκλειδώνουν» εξοπλιστικά προγράμματα για τεθωρακισμένα και μεταγωγικά 

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τη δημιουργία διεθνούς κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής. 

Η έγκριση της Αθήνας έγινε μετά από διεθνή διαγωνισμό και δίνει τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν στην υπογραφή συμφωνίας.

Ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία εξέδωσε και η Πρεσβεία του Ισραήλ. «Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έχει την τιμή να ανακοινώσει την ολοκλήρωση συμφωνίας που θα υπογραφεί από το Ισραήλ και την Ελλάδα, αξίας 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 20 χρόνια» σημείωσε.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni) καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top