Ανασχηματισμός με στόχευση τις πρόωρες εκλογές 

Τα σημάδια που δείχνουν κάλπες στον ορίζοντα 

Στη στόχευση του ανασχηματισμού στις πρόωρες εκλογές, εν ευθέτω χρόνο μέσα στο 2021, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη

Όπως επισήμανε «δεν ήταν μια εκ βάθρων αλλαγή - τρεις υπουργοί έφυγαν όλοι και όλοι - αλλά είναι ένας ανασχηματισμός με στόχευση, καθώς στον ορίζοντα φάνηκαν εκλογές».    

Συγκεκριμένα, η Κ. Μακρή στην ανάλυσή της για τη στόχευση του ανασχηματισμού, τόνισε: 

•    Έβαλε τον έμπειρο Μ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών  

•    Τον Θόδωρο Λιβάνιο στο Μαξίμου,  που είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε τον εκλογικό νόμο 

•    Πρόσθεσε στο σχήμα  12 βoυλευτές, «πάνε οι τεχνοκράτες».  

•    ‘Έκανε στροφή προς τα δεξιά,  δεν υπάρχουν κεντροαριστερά ανοίγματα.  

«Όποτε λοιπόν ο πρωθυπουργός  βρει ξέφωτο από τον κορωνοϊό – τον Σεπτέμβριο ίσως, με αυτό το σχήμα μπορεί να στήσει κάλπες» κατέληξε στο συμπέρασμα η σχολιάστρια του Star.  

Ανασχηματισμός: Τα μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανέφερε επίσης ότι ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί και στροφή σε μια κοινωνική μεταρρυθμιστική ατζέντα, με τον Κωστή Χατζηδάκη να είναι πρόσωπο - κλειδί καθώς στο Υπουργείο Εργασίας πρέπει να διεκπεραιώσει συντάξεις, εργασιακή και ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ προστέθηκαν κι άλλα δύο χαρτοφυλάκια με μεγάλη σημασία  για τους πολίτες: Πρώτη φορά έχουμε υφυπουργό, τη Μαρία Συρεγγέλα, για το δημογραφικό και την οικογένεια, όπως επίσης υφυπουργό, τον Άγγελο Συρίγο, μόνο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, κομβικά θέματα για την κοινωνία και την καθημερινότητα, στα οποία εν πολλοίς θα κριθεί η κυβέρνηση.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top