Κικίλιας: Ενισχύεται με καθηγητή Ψυχικής Υγείας η Επιτροπή για τον Covid-19

Ποιος αναλαμβάνει τη θέση

Η ψυχική υγεία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο της ενημέρωσης από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη ΚικίλιαΣτην ενημέρωση συμμετείχε και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Τροπολογία για τον εμβολιασμό κατατέθηκε στη Βουλή

«Υπάρχει φόβος για τον ιό, στρες, μεγάλη πίεση για την εφαρμογή των μέτρων, μοναξιά σε πολλούς συνανθρώπους μας, ψυχική κούραση. Η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη αντοχή, το οποίο θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Μάλιστα ο υπουργός ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, έναν επιστήμονα ψυχικής υγείας. Πρόκειται για τον Βασίλειο Παντελεήμονα Μποζίκας, καθηγητή ψυχικής υγείας.

«Επιδιώκουμε και θα πετύχουμε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ανάκαμψης την περαιτέρω χρηματοδότηση του μηχανισμού σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας» είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει των εμβολίων που έρχονται στη χώρα μας «Θα ξαναπάρουμε σταδιακά τις ζωές μας πίσω. Να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top