Πανελλαδικές: Ελάχιστη βάση εισαγωγής και νέο μηχανογραφικό από φέτος

Οι αλλαγές της Κεραμέως που συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο 

Με ελάχιστη βάση που θα ορίσει κάθε πανεπιστημιακό τμήμα θα εισαχθούν οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ θα δηλώσουν περιορισμένο αριθμό επίλογων στο μηχανογραφικό δελτίο. Ωστόσο δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην ύλη και στην διαδικασία των εξετάσεων. 


Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021: Πώς να υποβάλλετε την αίτηση-δήλωση

Όπως μετέδωσε ο Αντώνης Αντωνόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος για όσους δώσουν πανελλαδικές συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

Από φέτος κάθε πανεπιστημιακό τμήμα θα ορίσει ως ελάχιστη βάση εισαγωγής τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων και στα τέσσερα μαθήματα.

Οι υποψήφιοι θα έχουν περιορισμένο αριθμό επιλογών  στο μηχανογραφικό δελτίο στην πρώτη φάση.

Όταν βγουν τα αποτελέσματα όσοι δεν έχουν πιάσει τις σχολές και τα τμήματα που δήλωσαν,  θα ξανασυμπληρώνουν μηχανογραφικό  επιλέγοντας από όσα απέμειναν κι αυτή θα είναι η δεύτερη φάση.

Πανελλήνιες 2020: Οι 10 σχολές με την υψηλότερη ζήτηση μεταξύ των υποψηφίων

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

 

Θεσπίζεται και ανώτατος χρόνος σπουδών. Για τις σχολές που είναι 4 χρόνια θα πρέπει ως τα 6 χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί  οι σπουδές.

Επιπλέον αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας, καθώς θεσπίζεται κάρτα ελεγχόμενης εισόδου, ενώ  καθιερώνεται ομάδα περιφρούρησης του  πανεπιστημιακού ιδρύματος με άνδρες της ΕΛΑΣ, με αυστηροποίηση των  ποινών για τους παραβάτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top