Βορίδης: Καμμένος στα καλύτερά του ο Τσίπρας σήμερα στη Βουλή  

Τι απάντησε ο ίδιος και ο Κικίλιας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ     

«Ακούγοντας σήμερα τον κ. Τσίπρα, μου ήρθε στο μυαλό ο Πάνος Καμμένος», απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και στην κριτική του στην κυβέρνηση στη Βουλή,  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης

Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση των άχρηστων, όχι των άριστων

Μάλιστα ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θυμάστε τον συγκυβερνήτη σας,  ο οποίος ερχόταν εδώ και ανέπτυσσε κάτι θεωρίες για σκάνδαλα, όλο κάτι αποκάλυπτε συγκλονιστικά πράγματα που συνέβαιναν, όλο κάτι εικασίες, όλο κάτι υποθέσεις, που όμως τελικά, τίποτα πουθενά δεν κατέληγε; Ε, αυτή ήταν η ομιλία του κ. Τσίπρα σήμερα. "Η εταιρεία, που την πήρατε', "την απευθείας ανάθεση που κάνατε", διάφορα σκάνδαλα, χωρίς κανένα στοιχείο. Πάνος Καμμένος στα καλύτερά του!». 

Αισθητή μείωση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα - Πού εντοπίστηκαν σήμερα

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στην προαναγγελία του κ. Τσίπρα ότι θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη λειτουργία της δημοκρατίας. «Μας είπε ότι θα κάνει και θέμα προ ημερησίας διατάξεως. Ποιο; Το θέμα δημοκρατίας. Μας είπε ότι υπάρχει θεσμικό έλλειμμα. Γιατί υπάρχει θεσμικό έλλειμμα; γιατί μας είπε ότι καταθέτουμε πολλές τροπολογίες, ενόψει πέρατος του κοινοβουλευτικού έτους. Αλλά είμαστε εδώ νομίζω, όλοι μαζί όταν ερχόντουσαν οι διακοσάρες και οι τρακοσάρες τροπολογιών, οι δικές σας, στο τέλος του χρόνου. Δεν υπήρχε τότε έλλειμμα δημοκρατίας;».

Κικίλιας: Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο αντίδρασης στην πανδημία   

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει και αντιδράσει στην πανδημία. Έβαζαν όλοι στοίχημα ότι η Ελλάδα που είχε ένα ΕΣΥ χτυπημένο από την 10ετή κρίση και τις περιοριστικές πολιτικές, δεν θα άντεχε. Και άντεξε και το ΕΣΥ και η χώρα», τόνισε από  την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της αντιπολίτευσης να θέτουν ερωτήματα και να ζητούν απαντήσεις. Αυτό είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, οπότε είμαι υποχρεωμένος, και με μεγάλη χαρά, να απαντήσω στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας επίσης σε όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Εμβολιασμοί: «Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε 1.265.550 δόσεις του εμβολίου»

«Είναι καλοδεχούμενη, ιδιαίτερα ευχάριστη η πρόθεσή σας, επανειλημμένως από αυτό το βήμα, να στηρίξετε την εμβολιαστική προσπάθεια. Πιστεύω κύριε πρόεδρε, ένα μεγάλο κομμάτι της λύσης είναι μια στάση ευθύνης και περιμένω να ακολουθηθεί σε όλα τα στάδια της προσπάθειας αυτής, από εδώ και στο εξής και μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και υπογράμμισε τη σημασία εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού και τη στήριξη βουλευτών και κομμάτων σε αυτή την κατεύθυνση.

«Είναι προφανές ότι θα κληθείτε πρώτοι από όλους, μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, σε εύλογη ημερομηνία, με την άφιξη των εμβολίων, πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά, 27 του μηνός, να εμβολιαστείτε», είπε ο υπουργός «Είναι καλοδεχούμενη, ιδιαίτερα ευχάριστη η πρόθεσή σας, επανειλημμένως από αυτό το βήμα, να στηρίξετε την εμβολιαστική προσπάθεια. Πιστεύω κύριε πρόεδρε, ένα μεγάλο κομμάτι της λύσης είναι μια στάση ευθύνης και περιμένω να ακολουθηθεί σε όλα τα στάδια της προσπάθειας αυτής, από εδώ και στο εξής και μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και υπογράμμισε τη σημασία εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού και τη στήριξη βουλευτών και κομμάτων σε αυτή την κατεύθυνση. «Είναι προφανές ότι θα κληθείτε πρώτοι από όλους, μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, σε εύλογη ημερομηνία, με την άφιξη των εμβολίων, πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά, 27 του μηνός, να εμβολιαστείτε», ανέφερε  ο υπουργός Υγείας 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top