Υπερψηφίστηκε με 158 «Ναι» ο προϋπολογισμός για το 2021

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε η Βουλή

Δείτε στο video τη δριμεία κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση στην αποψινή συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού 

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2021. «Ναι» είπαν 158 βουλευτές, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση είπε «όχι».

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Πλακιωτάκης ψήφισε με επιστολή, καθώς παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό στα τέλη Νοεμβρίου.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 189 βουλευτών ψηφίσθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (16 βουλευτές τις καταψήφισαν και 95 ψήφισαν «παρών») όπως και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας που ψηφίσθηκαν από 266 βουλευτές (34 όχι).

Μητσοτάκης: Μείωση 80% των ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις

Οι δαπάνες όλων των υπόλοιπων υπουργείων ψηφίσθηκαν επίσης από 158 βουλευτές (142 κατά) με μόνη διαφοροποίηση τις δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές έναντι 141 βουλευτών που τις καταψήφισαν.

Η ονομαστική ψηφοφορία, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, έγινε τόσο δια ζώσης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος όσο και με επιστολικές ψήφους που απέστειλαν οι βουλευτές στο προεδρείο της Βουλής. Ψήφισαν και οι 300 βουλευτές.

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Αποτύχατε σε όλα, χάσατε τον έλεγχο»

Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 60 ώρες, μίλησαν 234 βουλευτές, 37 μέλη της κυβέρνησης και οι 6 πολιτικοί αρχηγοί. Ήταν, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η πρώτη φορά που δε χρειάσθηκε να μειωθεί ο χρόνος ομιλίας των αγορεύσεων προκειμένου να προλάβουν να μιλήσουν όσο περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους βουλευτές.

Γεννηματά: «Εκτός τόπου και χρόνου ο προϋπολογισμός του 2021»

Λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει μείωση κατά 80% των ενοικίων των πληττόμενων επιχειρήσεων για Ιανουάριο-Φεβρουάριο, αλλά και ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με άμεση αγορά 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, φρεγατών. Παράλληλα προανήγγειλε και15.000 προσλήψεις.

Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απέτυχε και τη Φώφη Γεννηματά να χαρακτηρίζει εκτός τόπου και χρόνου τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top