Πολάκης: Μην ποντάρετε όλα τα λεφτά στο εμβόλιο, φέρτε νέες θεραπείες

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής

Παύλος Πολάκης

Να μην «ποντάρει» όλα τα λεφτά της στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να εγκρίνει δύο νέα φάρμακα για τους βαριά ασθενείς, ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αποκάλυψη Star: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για το εμβόλιο - Τέσσερις τρόποι

«Ακόμα και σήμερα να αρχίσει ο εμβολιασμός, θα αρχίσει να αποδίδει σε 4-5 μήνες. Έως τότε τι θα γίνει; Θα πεθαίνουν και θα το δεχόμαστε:», ανέφερε ο κ. Πολάκης, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο, με βάση χθεσινή ανακοίνωση της αμερικανικής ρευματολογικής εταιρείας, δεν ενδείκνυται σε όλους τους ρευματοπαθείς.

Μονοκλωνικά αντισώματα: Μπορεί να παράξει η Ελλάδα το «φάρμακο Τραμπ»;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρέπει άμεσα και χωρίς την έγκριση των αρμόδιων οργανισμών να εισαχθούν δύο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων. «Τα λέω από τις 9 Νοεμβρίου. Υπάρχουν αυτή την στιγμή δύο θεραπείες με αντισώματα είναι στην φάση 4 τα έχουν πάρει 250.000 άνθρωποι. Αυτοί που τα παίρνουν είναι τα πιο ευπαθή άτομα, και είναι το 80% αυτών που βαραίνουν. Οι 80-85 χρειάζονται μονάδα, σε αυτούς μειώνει την πιθανότητα να νοσήσουν βαριά κατά 72%. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους, πως αλλιώς να το πω, το λέω δεκαπέντε μέρες. Μπορεί να έρθει στην Ελλάδα χωρίς έγκριση από τον EMA όπως έγινε με το εμβόλιο, μαθαίνω ότι έχουν ήδη φέρει κάποια εμβόλια» ειπε.

Υποστήριξε, δε πως η χώρα δε διαθέτει τις υποδομές για να υποδεχθεί το εμβόλιο της Pfizer. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top