Πλάνα για άνοιγμα λιανεμπορίου και αλλαγή ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας

Έως το Σάββατο οι οριστικές αποφάσεις

Έως το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς πριν τα Χριστούγεννα.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, είπε πως παρατηρείται πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αλλά ακόμη δεν είναι ικανοποιητική.

Lockdown μέχρι 7 Ιανουαρίου: Κλειστά σχολεία και εστίαση

Επανέλαβε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία, η διασκέδαση και τα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σκέψεις, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Lockdown: Ποιες μετακινήσεις σε άλλους νομούς θα επιτρέπονται

Όπως είπε, θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών, στην οποία θα πρέπει να μπουν όσοι έρχονται από το εξωτερικό το διάστημα 18 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου.

Ανοίγει το λιανεμπόριο, αλλάζει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στο άνοιγμα της αγοράς αναφέρθηκε και ο Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως «ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή».

Όπως υπογράμμισε, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, είπε πως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξει, ξεκαθάρισε, όμως, ότι όταν ανοίξει, θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που σήμερα είναι στις 21.00.

Ο ίδιος, πάντως, άφησε ανοικτό να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες στις περιοχές, που εμφανίζουν χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.

Lockdown: Πρώτα ανοίγουν κομμωτήρια, ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία, παιχνιδάδικα

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προτεραιότητα στο άνοιγμα θα έχουν τα κομμωτήρια, τα παιχνιδάδικα, τα ανθοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top