Κορωνοϊός: «Σχέδιο να εμβολιάζονται 2.100.000 Έλληνες τον μήνα»

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού

«Οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα που φτάνουν από Ευρώπη και Αμερική δείχνουν ότι μπορεί να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου.

Πέτσας: Είχε αρκετό χρόνο η Τουρκία, ώρα για κυρώσεις

Παρατείνεται έως τις 7 Δεκεμβρίου το lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιάζονται περίπου 2.100.000 Έλληνες τον μήνα. Όπως είπε, «το σύνολο του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου».

Δωρεάν για όλους το εμβόλιο

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα λάβει πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους.

«Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας», είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Μητσοτάκης: Δωρέαν για όλους το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Μάλιστα, θέλοντας να πείσει και όσους ενδεχομένως έχουν ενδοιασμούς για το να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει.

Καμπάνια για το εμβόλιο προτείνει στα κόμματα ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη προανήγγειλε εκστρατεία επικοινωνίας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης: Ενισχύουμε το πορτοφόλι των μισθωτών με τη μείωση των εισφορών

«Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πτέρυγες της εθνικής αντιπροσωπείας θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και δε θα ακούσουμε πάλι όλα αυτά τα οποία ακούσαμε ότι η επικοινωνία στη μεγαλύτερη κρίση Δημόσιας Υγείας, είναι χρυσόσκονη, για να εξαγοράσουμε κυβέρνηση τη στήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διπλό σχέδιο για τον εμβολιασμό σε 1.018 σημεία

Ο εμβολιασμός θα γίνει σε 1.018 κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν ήδη οριστεί και προετοιμάζονται σταδιακά γι’ αυτό το σκοπό.

Σχέδιο εμβολιασμού για κορωνοϊό

Ο εμβολιασμός θα γίνει σε 1.018 κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν ήδη οριστεί

Στα εμβολιαστικά κέντρα θα υπάρχουν δύο βάρδιες, πρωί - απόγευμα και θα δουλεύουν έξι μέρες την εβδομάδα, όχι την Κυριακή.

Υπολογίζεται ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να εμβολιαστεί.

Η ΕΕ έχει υπογράψει συμφωνίες με τις εταιρίες Pfizer, Biontech, Astra Zeneca, Sanofi και Johnson & Johnson.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του σχεδίου εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top