Κικίλιας: Με SMS και online ραντεβού ο εμβολιασμός - Όλη η διαδικασία   

Για αύξηση κρουσμάτων: «Προσοχή – Προσοχή – Προσοχή!» 

Με την έκφραση «Προσοχή – Προσοχή – Προσοχή!» προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, κατά τη σημερινή ενημέρωση, αμέσως μετά την ανακοίνωση  του σημερινού αυξημένου αριθμού.  

Κορωνοϊός: 3.209 νέα κρούσματα - 905 στη Θεσσαλονίκη και 564 στην Αττική

«Όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο» τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι πλέον οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν και χαρακτήρισε «συγκλονιστική» την εικόνα που παρουσιάζει η Ευρώπη. « Θέλω να παρακαλέσω θερμά να κάνουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια ώστε να τα καταφέρουμε» απηύθυνε έκκληση στους πολίτες ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάζονται» και το σύστημα Υγείας πιέζεται. 

«Βλέπετε ότι δεν πέφτει ακόμα ο αριθμός με τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσσαλονίκη, αυτό είναι δείγμα του τι είχε γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες» σχολίασε σε άλλο σημείο σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων.

Κικίλιας: Χωρίς επιβάρυνση η περίθαλψη ανασφάλιστων σε ιδιωτικές δομές

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ο κ. Κικίλιας ανέλυσε το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού και εξήγησε ότι ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού, τα οποία θα κλείνονται με sms, αλλά και online μέσω του διαδικτύου. 

Εμβόλιο Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα ότι τα εμβόλια είναι όλα δωρεάν και ότι θα είναι κεντρική η προμήθειά τους από την ΕΕ, η οποία συμβάλλει στην τιμή του, μετά από συμφωνία με έξι εταιρείες. 

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι υγειονομικοί, και εν συνεχεία οι ευάλωτες ομάδες (με προβλήματα υγείας και ηλικίας άνω των 65 ετών), όπως επίσης οι οίκοι ευγηρίας (εργαζόμενοι και τρόφιμοι).   

O εμβολιασμός των υγειονομικών θα γίνει σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και υγειονομικές δομές - στους οίκους ευγηρίας ο εμβολιασμός θα γίνει από 65 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.  

Eμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν επίσης σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και σε σωφρονιστικά ιδρύματα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top