Συγχαρητήρια Τσίπρα στον Μπάιντεν για την εκλογή του  

Παρέθεσε και απόσπασμα της ομιλίας Ομπάμα στην Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας

Στη νέα εποχή που σηματοδοτεί η εκλογή του Τζο Μπάιντεν, τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για τη διεθνή κοινότητα, αναφέρεται σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. 


Εκλογές ΗΠΑ: Τα «συγχαρητήρια» των ηγετών στον Τζο Μπάιντεν

Στην επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται για την ενδυνάμωση της πολυμερούς διπλωματίας και των διεθνών οργανισμών, ειδικά στο πεδίο της κλιματικής αλλαγής και του ελέγχου εξοπλισμών, την προστασία του διεθνούς δικαίου καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ σε ισορροπημένη βάση.

Οι ελίτ, η αλαζονεία και η οριακή εκλογή Μπάιντεν 

«Σε μια δύσκολη περίοδο για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου η φιλία, η εμπειρία και η πολυετής υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπορούν να συμβάλλουν στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή, αλλά και στη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ» αναφέρει ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα «συγχαρητήρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τζο Μπάιντεν

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει στην επιστολή του την υποστήριξη Ομπάμα-Μπάιντεν στον ελληνικό λαό τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης 2015-2016 και των προσπαθειών για υπέρβαση των πολιτικών λιτότητας. Παράλληλα, παραθέτει απόσπασμα από την ομιλία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα από την επίσκεψή του στην Αθήνα: «Επειδή οι δημοκρατίες μας είναι συμμετοχικές, είμαστε σε θέση να καλωσορίσουμε τους ανθρώπους και τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη, στις χώρες μας...Η γενναιοδωρία του ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές σας έχει εμπνεύσει τον κόσμο».  

Ο πρώην πρωθυπουργός υπενθυμίζει και  την υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνάντηση που είχαν τον Φεβρουάριο του 2019.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top