Πέτσας: Για έναν μήνα τα νέα μέτρα – Θέλουμε να «φρενάρουμε» τον ιό

«Έχουμε καύσιμα για να στηρίξουμε την οικονομία»

«Τα περιοριστικά μέτρα έχουν σχεδιαστεί για έναν μήνα», είπε ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα, μετά την αναβολή των ανακοινώσεων την Παρασκευή λόγω του ισχυρού σεισμού, ανοικτά της Σάμου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση θέλει να βάλει «φρένο» στη μετάδοση του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να σημειώνουν την Παρασκευή νέο ρεκόρ (1.690).

«Δεν μπορεί λίγοι να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είπε πως προστίθενται λεωφορεία για να μειωθεί ο συνωστισμός, ενώ τόνισε πως σημασία έχει να τηρούνται οι κανόνες προστασίας. Όπως είπε, οι έλεγχοι που έχουν γίνει στο Σύνταγμα έδειξαν πως το ποσοστό των κρουσμάτων ήταν κάτω της μονάδας.

Κλείνουν μπαρ και καφετέριες και στην Αττική - Μάσκες παντού

Όσον αφορά στην ύφεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως επιβεβαιώνεται το κεντρικό σενάριο για το ΑΕΠ, «λίγο προς το δυσμενέστερο».

Διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, τα οποία εξειδικεύσει ο αρμόδιος Υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις αγορές και μπορεί να δανείζεται φθηνά, προκειμένου να έχουμε “καύσιμα” για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο των δύο παιδιών στη Σάμο και είπε πως μετά τη βιντεοσκόπηση του διαγγέλματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Σάμο.

Βαρύ πένθος στη Σάμο για τον Άρη και την Κλαίρη

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν, στον απόηχο του σεισμού στο Αιγαίο, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top