Κλείνουν μπαρ και καφετέριες και στην Αττική - Μάσκες παντού

Σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία ημέρα καθυστέρησης, λόγω του σεισμού στη Σάμο την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει λάβει την απόφαση για κλείσιμο των καφέ των εστιατορίων και των μπαρ και στις πορτοκαλί (εκτός από τις «κόκκινες»)περιοχές του επιπέδου 3 (αυξημένης επιτήρησης), δηλαδή και στην Αττική. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα take away και το delivery.

Κορωνοϊός: Έρχεται ολικό lockdown στην εστίαση!

Οι λοιμωξιολόγοι μελέτησαν πολύ προσεκτικά τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εστίαση είναι τόπος υπερμετάδοσης του ιού, γιατί οι άνθρωποι μιλούν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον, έρχονται πιο κοντά και με το αλκοόλ ξεχνιούνται και ως προς την τήρηση των μέτρων. 

Στις ίδιες περιοχές αναμένεται να κατεβάσουν ρολά γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, κινηματογράφοι και θέατρα και άλλες ψυχαγωγικές ως επί το πλείστον δραστηριότητες, που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Στον αντίποδα, ανοιχτά μέχρι νεωτέρας παραμένουν σχολεία και εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μέσα και έξω σε όλη τη χώρα. Η κυκλοφορία από νομό σε νομό θα επιτρέπεται μόνο σε όποιον έχει στα χέρια του τεστ για Covid-19, το οποίο έχει γίνει εντός 48 ωρών. 

Η απαγόρευση μετακίνησης θα ισχύσει από νωρίτερα, τις 10 ή τις 11, έως τις 5 το πρωί, όπως είναι σήμερα.

Παράλληλα με τα περιοριστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό, στο μοντέλο των μέτρων ανακούφισης του Μαρτίου και του Απριλίου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top