Τασούλας: Τέλος από τη Βουλή η Ζαρούλια αλλά ξανά στην Εισαγγελία!

Είχε υπογράψει ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού 

Το video του Star για τον διορισμό Ζαρούλια στη Βουλή και τις αντιδράσεις Τασούλα και Μεγάρου Μαξίμου 

«Έχει ανακληθεί οριστικά ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια.  Είναι το σημερινό ΦΕΚ. Νωρίς το μεσημέρι υπέγραψα την απόφαση. Πριν μια ώρα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στους  κοινοβουλευτικούς συντάκτες.    

Ακυρώνεται ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μαξίμου

Η απόφαση ανάκλησης έχει κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αθηνών. 

Όπως ανέφερε η ανάκληση αφορά το ελάττωμα του διορισμού καθώς βασίστηκε σε δήλωσή της ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού, αλλά δεν υπήρξε διασταύρωση. 

Ο κ. Τασούλας άφησε να εννοηθεί ότι θα διερευνηθεί γιατί ενώ όλοι γνώριζαν ποια είναι και τη νομική εμπλοκή της, ο διορισμός προχώρησε κανονικά.   

Να σημειωθεί  ότι η Ε. Ζαρούλια επιχείρησε να αξιοποιήσει διάταξη του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιτρέπει σε πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα να διορίζουν μετακλητούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να βρεθεί τρόπος να μην υλοποιηθεί η απόφαση διορισμού της  στη Βουλή. Όπως όμως αποδείχθηκε, υπήρχε ούτως ή άλλως κώλυμα διορισμού.     

«Όλοι ήξεραν για ποιον πρόκειται. Αυτό με προβληματίζει. Νόμιζαν ότι δεν είναι όλα τα αδικήματα εμπόδιο στο διορισμό. Ο νόμος όμως λέει ότι εμπόδιο είναι όλα τα αδικήματα και κάποια κακουργήματα εφόσον υπάρχει βούλευμα». 

Oι θέσεις και τα αξιώματα που χάνουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής 

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε για το ίδιο ζήτημα:

«Εγώ ζήτησα τον φάκελο.  Και είδα την υπεύθυνη δήλωση. Και κατάλαβα ότι αυτό που δήλωσε δεν ισχύει. Όταν είδα τη προφανώς ψευδή δήλωση, ζήτησα από το Εφετείο το παραπεμπτικό βούλευμα. Και σήμερα το  ανακάλεσα.  Δεν μπορεί να μείνει έτσι. Μπορεί να επαναληφθεί. Θα αναζητήσω και τις ευθύνες γιατί δεν επισημάνθηκε ότι τελικώς είχε κώλυμα και κυρίως για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον τέτοια σοβαρή αστοχία»  

«Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι δεν πρόκειται να λάβει υπηρεσία. Σήμερα που έλαβα όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά προχώρησα στην νομική ανάκληση και έστειλα την υπόθεση στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα.  

Ερωτηθείς για το ποιος έχει την ευθύνη, ο κ. Τασούλας ανέφερε: «Τη Βουλή την εκπροσωπεί ο Πρόεδρος, σε όλα, και στις ευθύνες και στις μη ευθύνες. Οφείλω να ερευνήσω το θέμα όμως. Ούτε να επαναληφθεί πρέπει ούτε να μην μάθουμε πως δεν ψάχτηκε η ψεύτικη δήλωση περί μη ύπαρξης διορισμού. Δε διανοούμαι ότι ήταν παγίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το ψάξουμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top