Ακυρώνεται ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μαξίμου

Τασούλας: Δε θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «κόπηκε» ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ώστε να βρεθεί τρόπος να μην υλοποιηθεί η απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή. Λίγο αργότερα, ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι μετά την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή από το δικαστήριο (την ερχόμενη Τετάρτη) θα δρομολογηθεί η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιτρέπει σε πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα να διορίζουν μετακλητούς και μέχρι τότε δεν πρόκειται να επικυρωθεί η πρόσληψη Ζαρούλια, ούτε να αναλάβει καθήκοντα μετακλητού στη Βουλή.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται ότι ο διορισμός δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το σκεπτικό της απόφασης για την τοποθέτηση της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή στηρίχθηκε σε διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Έκπληξη και ερωτηματικά προκαλεί ο διορισμός της Ζαρούλια στη Βουλή 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον  Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, επισημαίνοντας:  

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Δίκη Χρυσής Αυγής:Στην τελική ευθεία-«Ο Ρουπακιάς δε λειτούργησε μόνος του»

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια». 

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής  για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνταντίνος Τασούλας, μετά τον σάλο  που προκλήθηκε για τον διορισμό της Ε. Ζαρούλια, ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι αν καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή (με την απόφαση να αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου) θα τροποποιηθεί ο Κανονισμός για να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η πρόσληψη Ζαρούλια. Ο κ. Τασούλας αναφέρει επίσης ότι μέχρι τις 7 Οκτωβρίου και την απόφαση της Δικαιοσύνης δε θα υπάρξει πράξη ανάληψης καθηκόντων. 

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο. 

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top