Κορωνοϊός: Παρατείνεται η αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών

Έως το τέλος Μαρτίου του 2021

Πορτοφόλι άδειο

Έως το τέλος Μαρτίου του 2021 θα παραταθεί η αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών για τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού.

 φορολογούμενοι θα πληρώσουν βάσει ρύθμισης σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 με επιτόκιο 2,5%.

Για τα ενοίκια, τα οποία παραμένουν μειωμένα κατά 40% έως το τέλος Αυγούστου στους κλάδους εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε νομοθέτηση σε δύο κατευθύνσεις.

«Κουρεμένα» ενοίκια: Με ποιους φόρους συμψηφίζονται

Θα παραταθεί η μείωση για ορισμένους κλάδους και θα δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες να μειώσουν, σε συμφωνία με τους ενοικιαστές, οικειοθελώς το μίσθωμα. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι εκείνη που προτείνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων και της ρευστότητας της οικονομίας είπε τα εξής:

-    Η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, που θα περιλαμβάνει και τον Αύγουστο και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται βασικά στον τουριστικό κλάδο θα προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο και θα ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.

-    Τα αναδρομικά των συντάξεων θα δοθούν «το ταχύτερο δυνατόν».

-    Θα ανακοινωθεί παράταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας, των επιδομάτων ανεργίας καθώς και του προγράμματος «Συν – Εργασία», του υπουργείου Εργασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top