Δένδιας: Δε νοείται διάλογος υπό απειλές – Θέλουμε κυρώσεις για Τουρκία

«Η εμμονή στην παραβατικότητα δεν οδηγεί σε δημιουργία δικαίου»

Νέα, σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Χάικο Μάας, μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο ΥΠΕΞ είπε πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό το καθεστώς των απειλών και προκλήσεων και διαμήνυσε πως η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Καυτό τριήμερο για ελληνοτουρκικά: Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Χάικο Μάας

«Χωρίς μεγαλοστομίες και αλαζονείες η Ελλάδα θα υπερασπίσει εν ονόματι του δικαίου την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τα οποία όπως είπε είναι και δικαιώματα της Ευρώπης. Να μην υπάρχει καμία παρανόηση. Πολλοί μας συνιστούν διάλογο. Η Ελλάδα έχει αποδείξει το διάλογο. Δεν υφίσταται, όμως, διάλογος υπό καθεστώς απειλών και προκλήσεων την ώρα που παραβιάζονται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Εύχομαι αυτό να είναι κατανοητό στην Άγκυρα την οποία θα επισκεφτεί ο Χάικο Μάας», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως  η τουρκική παραβατικότητα υπερβαίνει τα όρια διμερών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Δένδιας είπε πως η Ελλάδα προσβλέπει σε έναν κατάλογο κυρώσεων, «που θα καταστήσουν σαφές ότι εφόσον συνεχιστεί η παραβατικότητα της Τουρκίας θα υπάρξουν συνέπειες».

Τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων ζήτησε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Από την πλευρά του ο Χ. Μάας σημείωσε ότι «η Γερμανία και η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «παιχνίδι με τη φωτιά» την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με τις προϋποθέσεις του διεθνούς δικαίου.

Μάας - Μητσοτάκης: Να αποκλιμακωθεί η τουρκική προκλητικότητα

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top