Καυτό τριήμερο για ελληνοτουρκικά: Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Χάικο Μάας

Αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έως την Πέμπτη

«Καυτό» αναμένεται να είναι το τριήμερο, από σήμερα έως την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στα ελληνοτουρκικά.

Μετά τη νέα πρόκληση της Άγκυρας με την παράταση των ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έως τις 27 Αυγούστου, η Αθήνα αντέδρασε ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή τριήμερων αεροναυτικών γυμνασίων σήμερα, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η άσκηση θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίων του Καστελλόριζου.

Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σε μια προσπάθεια να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις για επανέναρξη των ελληνοτουρκικών επαφών.

Θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβουσογλου.

Πέτσας: Να τοποθετηθούν ξεκάθαρα τα κόμματα για τις ΑΟΖ με Ιταλία - Αίγυπτο

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση για την παράταση της τουρκικής NAVTEX, τονίζοντας πως «η παράταση των σεισμολογικών ερευνών του τουρκικού πλοίου εκεί στην παρούσα κατάσταση αποτελεί βήμα προς την λάθος κατεύθυνση, διότι αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι μηνύματα αποκλιμάκωσης».

Την Τετάρτη, τέλος, είναι προγραμματισμένη η κύρωση από τη Βουλή των συμφωνιών οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Δένδιας: Κρίσιμες οι στιγμές – Νέμεση για την Τουρκία η εθνική ενότητα   

«Η εθνική ενότητα είναι η Νέμεση στην παραβατική τουρκική Ύβρη» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην ομιλία του στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο οποίος έκανε λόγο για «κρίσιμες στιγμές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top