Πέτσας: Να τοποθετηθούν ξεκάθαρα τα κόμματα για τις ΑΟΖ με Ιταλία - Αίγυπτο

«Η εποχή των δισταγμών τελείωσε» - Τι ανέφερε για την τουρκική Navtex  

Να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά το σημερινό briefing, σχετικά με τις συμφωνίες για την οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Στις επιτροπές της Βουλής οι συμφωνίες ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία

Οι συμφωνίες  εισάγονται σήμερα προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Τετάρτη προς κύρωση στην Ολομέλεια.       

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών συμμετείχε επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία  παρουσίασε τον τρόπο έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς υπό τις ειδικές  συνθήκες που προκαλεί η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, όπως επίσης και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κα. Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: Πόσο ασφαλής είναι η χρήση μάσκας από τα παιδιά;

Σχετικά με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας και τις νέα τουρκική πρόκληση με την παράταση της NAVTEX ο κ. Πέτσας δήλωσε συγκεκριμένα:   

«1. Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων. 
Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

2. Σήμερα, στις 18:00 το απόγευμα, εισάγονται στη  Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο. 

Η εποχή των δισταγμών, τελείωσε.

Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες.

Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2020 στην Ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου, αποφάσισε την επέκταση του υπάρχοντος φράχτη. Η επέκταση θα κατασκευασθεί σε σημεία που υποδείχθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα 5 έως 8 μηνών από σήμερα.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top