Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος

Τι αναφέρει σε δήλωσή του

Υπέβαλε την παραίτησή του ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, μετά τις δηλώσεις για το Oruc Reis που άναψε φωτιες στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμβουλος Ασφαλείας του Μητσοτάκη: Ναι, το Oruc Reis έκανε έρευνες

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Αναδίπλωση από τον σύμβουλο Μητσοτάκη: Δεν έκανε έρευνες το Oruc Reis

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού δήλωσε χθες χαρακτηριστικά στο Open ότι «το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ας μην κοροϊδευόμαστε». Στη συνέχεια προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις λέγοντας πως «η αναφορά μου αφορούσε "προσπάθεια" ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, "πραγματοποίηση", με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top