Σύμβουλος Ασφαλείας του Μητσοτάκη: Ναι, το Oruc Reis έκανε έρευνες

«Μαρκάρει την περιοχή του» είπε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος

«Το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ας μην κοροϊδευόμαστε», παραδέχθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Open, o αντιναύαρχος εν αποστρατεία είπε: «Είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε - γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς το “σηκώσαμε" το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή "σηκώθηκε" λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά, μαρκάρει" την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

«Δεν υπάρχει "ολίγον έγκυος". Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποχωρεί το Kemal Reis μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «Λήμνος»

Ο κ. Διακόπουλος αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τις φρεγάτες «Kemal Reis» και «Λήμνος»: «Πήγε να αλλάξει θέση το Λήμνος, όχι να κινηθεί εναντίον κάποιου. Απλά να αλλάξει θέση. Είχε πάρει μια εντολή να αλλάξει θέση. Ο άλλος παρεξήγησε τις κινήσεις του Λήμνος και πήγε μπροστά με τρόπο τελείως άγαρμπο για να του κόψει τον δρόμο. Δεν του κόπηκε. Του κόπηκε η λαμαρίνα του πλοίου του τούρκικου, αλλά όχι ο δρόμος του Λήμνος».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top