Συλλυπητήρια ΝΔ για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Ανέστη Λώρα

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών

Νέα Δημοκρατία

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Ανέστη Λώρα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. «Αποχαιρετούμε με οδύνη τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανέστη Λώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει στην ανακοίνωσή του: «Ο Ανέστης Λώρας υπηρέτησε πιστά τη Δημοκρατία και τον λαό των Ιωαννίνων, διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και Εμπορίου, ενώ κατέγραψε επιτυχημένη πορεία και στη δικηγορία. Στην οικογένειά και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Λίγα λόγια για τον Ανέστη Λώρα

Ο Ανέστης Λώρας γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1931 στον Πεντόλακκο Ιωαννίνων. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Ιεροδιδασκαλείο της Βελλάς και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1961 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων στις εκλογές του 1963 με την Ένωση Κέντρου και επανεκλέχθηκε το 1964.

Στην κυβέρνηση Στεφανόπουλου υπηρέτησε ως υφυπουργός Οικονομικών από τις 11 Μαΐου 1966 ως τις 30 Ιουλίου 1966 και εν συνεχεία ως υφυπουργός Εμπορίου από τις 10 Νοεμβρίου ως τις 22 Δεκεμβρίου 1966, οπότε οι αποκαλούμενοι από μερίδα του Τύπου ως "αποστάτες", ανατράπηκαν έπειτα από την συμφωνία Γεωργίου Παπανδρέου και Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Το 1977 προσχώρησε στο Κόμμα Νεοφιλελευθέρων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ήταν υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων, χωρίς να εκλεγεί. Έναν χρόνο αργότερα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, όπως και ο αρχηγός του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης.

Στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής Ιωαννίνων με την Νέα Δημοκρατία.

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών στις 21 Ιουλίου 2020. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top