Παναγιωτόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τη χώρα με κάθε μέσο  

Πάιατ: Προκλητικό το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης: 

Καθαρό μήνυμα στους γείτονές της εκπέμπει η Ελλάδα. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, οι κόκκινες γραμμές είναι σαφείς, θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να το πετύχουμε», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στον  διαδικτυακό διάλογου για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα προασπίσει τα δικαιώματά της»

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, δήλωσε από την πλευρά του, κάνοντας καυστικό σχόλιο για τη στάση της Τουρκίας, το οποίο προκάλεσε αίσθηση : «Έχουμε μιλήσει πολύ καθαρά, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά για την αποσταθεροποιητική φύση ορισμένων ενεργειών της Τουρκίας και ιδιαίτερα του προκλητικού μνημονίου που υπέγραψε με τη Λιβύη».

Η Αγία Σοφία στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Πάιατ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε στη δική του τοποθέτηση «Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι θεσμοί θα εξετάσουν όλες τις επιλογές για να απαντήσουν δυναμικά αν η Τουρκία δεν αλλάξει την συμπεριφορά της και παραμείνει σε πορεία σύγκρουσης και τριβής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top