Γενέθλια σήμερα για την κυβέρνηση – Ο απολογισμός του ενός χρόνου

Χωρίς ιδιαίτερους εορτασμούς η σημερινή μέρα

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στα εγκαίνια των τριών σταθμών του Μετρό

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, μετά την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019.

Διψήφια διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Τι ανησυχεί τους πολίτες

Στους 12 αυτούς μήνες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις, όπως η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Τη λειτουργία της γραμμής μετρό προς Νίκαια εγκαινίασε ο Μητσοτάκης    

Η κυβέρνηση μάλιστα προχώρησε και σε έναν απολογισμό τους ενός αυτού χρόνου, με το κυβερνητικό επιτελείο να καταλήγει σε ένα κείμενο 42 σελίδων, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά και ανά υπουργείο το έργο που παρήχθη τους τελευταίους αυτούς 12 μήνες. 

Απολογισμός του πρώτου χρόνου της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στον απολογισμό αυτό γίνεται ιδιαίτερος λόγος στην αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς, όπως αναφέρεται αποκαταστάθηκε η λειτουργία των θεσμών, οι πολίτες εμπιστεύτηκαν ξανά το κράτος και η οικονομία μπήκε σε δυναμική τροχιά. 

«Η Ελλάδα, έγινε παγκόσμια υπόδειγμα και παράδειγμα, αυτή τη φορά προς μίμηση, για τον υπόλοιπο κόσμο. Ανέκτησε τη χαμένη της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια διεθνώς. Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες. Το κράτος ψηφιοποιήθηκε και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να στηθούν σε ουρές. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, είδαν μείωση σε μια σειρά από φόρους και ο κόσμος της εργασίας μπήκε στο προσκήνιο», αναφέρεται στο κείμενο του απολογισμούς.

Μητσοτάκης στους FT: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε σύνθετα προβλήματα»

Σήμερα επίσης θα κυκλοφορήσει επετειακό βίντεο στα social media, το οποίο συνοψίζει τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης με βασικό σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε», που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και χθες κατά τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό, σε Αγίας Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια.

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Πάντως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ανήμερα των γενεθλίων της κυβέρνησής του, δε θα περιλαμβάνει φιέστες. 

Στις 10:00, θα δώσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη και στις 13:00 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top