Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Κατά 37,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη και κατά 21,5% στη δεύτερη

Νέες δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, δύο μέρες πριν η κυβέρνηση συμπληρώσει και επίσημα έναν χρόνο ζωής.


Μπροστά η ΝΔ σε δημοσκόπηση με διαφορά 21,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 

Η πρώτη δημοσκόπηση είναι της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ. κατά 18,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7%, έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση της MRB στο Star  

Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της MARC για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ. κατά 21,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.   Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 42%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός τονίζει στους «Financial Times» ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυστηρούς όρους που να παραπέμπουν σε μνημόνια, προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. 

«Οι Έλληνες έχουν πλέον ωριμάσει και επιθυμούν να προωθήσουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις. Η εξαμηνιαία αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων, της Κομισιόν, είναι αρκετή. Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητοι οι όποιοι πρόσθετοι αυστηροί όροι. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτικά απαράδεκτο για τις χώρες του Νότου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το Mεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top