Μπροστά η ΝΔ σε δημοσκόπηση με διαφορά 21,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 

Το 62,5% κρίνει θετικά τα μέτρα για την οικονομία – Η δημοτικότητα υπουργών

κάλπη εκλογές

Με διαφορά 21,8 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στη  δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».  

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 42% αυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2% έναντι 21,2% του προηγούμενου μήνα.Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται περίπου στα ίδια ποσοστά που καταγράφηκαν και στην προηγούμενη έρευνα, με το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4%, την Ελ ηνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 2,5%, ενώ το 3,6% επιλέγει κάποια άλλο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα και το 10,5% του δείγματος δηλώνει αναποφάσιστο.

Το 62,5% θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ το 68,8% κρίνει θετικά τα αντίστοιχα μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού και της εστίασης. 

Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν την προστασία των θέσεων απασχόλησης, το 52,5% τις κρίνει θετικά, έναντι 43% που θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά δεν αναπληρώνουν στον βαθμό που θα έπρεπε τα εισοδήματα των εργαζομένων. Συνολικά, τα εξαγγελθέντα μέτρα δημιούργησαν αισθήματα αισιοδοξίας στο 47,3% της κοινής γνώμης, έναντι 40,4% που δηλώνουν την ανησυχία τους για τα όσα άκουσαν στο πρωθυπουργικό διάγγελμα και την περαιτέρω εξειδίκευσή του από τους αρμόδιους υπουργούς. Τ

Yψηλή είναι η δημοτικότητα του Κ. Μητσοτάκη με υπεροχή έναντι του Α. Τσίπρα στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός (54,1%, έναντι 23,2%).  Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 68,7% θετικές γνώμες, έναντι 36% του Αλ. Τσίπρα. Ακολουθούν η Φ. Γεννηματά με 27,2%, ο Δ. Κουτσούμπας με 24,1%, ο Κ. Βελόπου λος με 17,9% και, τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης με 15,4. 

Στη δημοτικότητα των υπουργών της κυβέρνησης, στην πρώτη θέση είναι ο υπουργός  Υγείας, Β. Κικίλιας, με 58,5% θετικές απόψεις και ακολουθούν ο υπουργός  Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, και ο υπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, με 55%, ο υπ. Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, με 54,2% (ο οποίος όμως στους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι δεύτερος), ο υπουργός  Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας με 53,6% και ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, με 53,5%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top