Έδωσε το στίγμα του ανασχηματισμού ο Μητσοτάκης

Ο… «χρησμός» και το εύρος των αλλαγών

Το στίγμα του ανασχηματισμού, καθώς το σχετικό σενάριο φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έβαλε φρένο στη σχετική συζήτηση, δηλώνοντας με νόημα από το Ισραήλ πως τις αποφάσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα τις λάβει μετά το καλοκαίρι, πιθανότατα προς το τέλος του 2020.

Φρένο μετά το… γκάζι στον ανασχηματισμό από το Μέγαρο Μαξίμου 

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι», είπε ο πρωθυπουργός με νόημα.

Άλλωστε, κάτι ανάλογο είχε γίνει και με το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπου ο πρωθυπουργός είχε καταλήξει στη διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην ηρεμία των βουνών του Μετσόβου.

Η συγκινητική ιστορία της αδελφής της γιαγιάς του Μητσοτάκη στην Κατοχή

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη για το θέμα.

Όπως τόνισε, «ο χρόνος και οι επιλογές του ανασχηματισμού είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού», παραπέμποντας στη σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη για αποφάσεις στο βουνό.

Όσον αφορά το εύρος του ανασχηματισμού, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών, με βάση τα σενάρια που διακινούνται, μιλώντας για «διορθωτικές κινήσεις».

Κοινώς, εάν μιλάμε για ανασχηματισμό, θα πρέπει να περιμένουμε «μίνι» ανασχηματισμό, με κάποιες αναβαθμίσεις και κάποιες αποχωρήσεις / αντικαταστάσεις, και όχι για ευρείες παρεμβάσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top