Το δείπνο Νετανιάχου σε Μητσοτάκη: Μαζί οι σύζυγοι και οι γιοί τους

Στην επίσημη κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Το ιδιαίτερα θερμό κλίμα που επικράτησε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, που παρέθεσαν το βράδυ της Τρίτης ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα Νετανιάχου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στην επίσημη κατοικία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού. 

Μαζί τους ήταν και ο 25χρονος Άβνερ Νετανιάχου, ο μικρός γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, και ο 22χρονος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις.

Οι πρωθυπουργοί Ισραήλ και Ελλάδας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίστοιχα, μαζί με τις συζύγους τους και τους γιούς τους / Πηγή φωτογραφίας: Ευρωκίνηση 

Οι δύο νεαροί άνδρες είχαν περάσει αρκετή ώρα συζητώντας  κατά την ξενάγηση του ζεύγους Νετανιάχου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο Ισραήλ είναι μια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε σημαντικούς τομείς.

Νετανιάχου σε Μητσοτάκη: Έχουμε πολλά να συζητήσουμε

Από την πλευρά του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μίλησε για τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών, τη συνεργασία σε σειρά τομέων, και μεταξύ άλλων στάθηκε στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

«Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν» ανέφερε.

Μεσογειακό μενού στο γεύμα Νετανιάχου στον Μητσοτάκη

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαριστώ κ. Πρωθυπουργέ. Ευχαριστώ εσάς και τη σύζυγό σας, Σάρα, για τη θαυμάσια φιλοξενία. Ευχαριστώ που μας καλέσατε στην κατοικία σας. Είχαμε μία πολύ γεμάτη αλλά, νομίζω, άκρως παραγωγική ημέρα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτό το ταξίδι αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας. Πέρα όμως από τους τρεις τομείς που αναφέρατε, μπορώ να σκεφτώ αρκετούς ακόμη: συνεργασία στην άμυνα, στην καινοτομία και στις άμεσες επενδύσεις ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα. Παρόλο που αυτή η διακυβερνητική συνάντηση λαμβάνει χώρα σε ασυνήθιστες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να έρθουμε στο Ισραήλ. Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό από την εκδήλωση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως αφορμή για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη θαυμάσια φιλοξενία. Μας κάνατε πραγματικά να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας.

Τον Πανάγιο Τάφο και τον Ναό της Αναστάσεως επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης 

Benjamin Netanyahu: Ευχαριστώ, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις σας. Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέδιδαν πράγματι πριν τον κορωνοϊό. Ανεβήκαμε εννέα θέσεις στην κατάταξη βασικών δεικτών ανταγωνιστικότητας (IMD World Competitiveness Ranking), γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. O κορωνοϊός θα αποτελέσει ένα πλήγμα, μεγάλο πλήγμα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε γρήγορα.

Ευχαριστώ που αναφερθήκατε στον τουρισμό. Θα είμαστε σε θέση να σας υποδεχθούμε όταν αποφασίσετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε την Ελλάδα. H 1η Αυγούστου ενδεχομένως είναι μια καλή ημερομηνία, αλλά βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Κάτι το οποίο πρέπει όμως να γνωρίζετε είναι ότι θα φροντίζουμε ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται, αλλά και να είναι ασφαλείς στην Ελλάδα. Συνεπώς, ευελπιστούμε να δούμε αρκετούς Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα προς τα τέλη του καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top