Έως 26 Ιουνίου δημοτικά και νηπιαγωγεία – Πώς θα λειτουργούν

Εκ περιτροπής τα μαθήματα – Προαιρετική η μάσκα

Στα θρανία επιστρέφουν την 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η επαναλειτουργία τους θα γίνει θα γίνει με πολύ αυστηρούς κανόνες με βάση και την εμπειρία από το άνοιγμα των γυμνασίων και των Λυκείων.

Ανοίγουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία: Τι οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Τα τμήματα θα έχουν το μέγιστο 15 μαθητές και, εάν τους υπερβαίνουν, τότε θα χωρίζονται σε δύο υποτμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής.

Το ένα τμήματα θα πηγαίνει στο σχολείο Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και το άλλο Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίθετο.

Τα θρανία θα τοποθετηθούν με 1,5 απόσταση και στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και η αίθουσα θα καθαρίζεται δυο φορές την ημέρα.

Οι μάσκες θα είναι προαιρετικές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το σχέδιο για τον τουρισμό: Σε 3 ζώνες θα χωριστεί η νησιωτική χώρα

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες, για να μην συνωστίζονται μαθητές στο προαύλιο, ενώ δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία. 

Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.  

Τι γίνεται με όσα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο

Οι μαθητές θα μπορούν να απουσιάζουν με μια απλή δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα, ότι υπάρχει στο σπίτι άτομο στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα για εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για μαθητές που απουσιάζουν δικαιολογημένα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top