Γεωργιάδης: Έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του το κράτος

«Σε αυτή την κρίση θα χάσουμε όλοι λίγο»

«Το κράτος έχει φθάσει στα όρια των αντοχών του», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει. Η χώρα έχει προχωρήσει σε γιγαντιαίες μεταβιβάσεις προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για να κρατήσουμε όρθια την οικονομία», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στο Mega.

Κορωνοϊός: Δε θα γίνει πάλι lockdown εάν έχουμε έξαρση το φθινόπωρο

Ποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές έως τις 31 Μαΐου

«Στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο. Το μείζον που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να χάσουμε δίκαια όλοι από λίγο και όχι κάποιοι να χάσουν και κάποιοι να κερδίσουν. Ύφεση χωρίς να χάσουμε όλοι από λίγο δεν υπάρχει», τόνισε.

Πόσο θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για καφέ, εισιτήρια, σινεμά

Όπως είπε, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, από την κρίση επηρεάστηκε το σύνολο της οικονομίας και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις. «Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό αυτό θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του θέρους», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην επιστρεπτέα προκαταβολή, λέγοντας πως «έχουμε πληρώσει μέχρι στιγμής 650 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα θα πληρωθούν οι τελευταίες περίπου 6.500 επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκε στον νέο γύρο που ξεκινά από την 1η Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top