Χαρδαλιάς: Δε θα έρχονται τουρίστες από «επικίνδυνες» χώρες 

Τα καταλύματα θα συνεργάζονται υποχρεωτικά με γιατρό

«Από την απελευθέρωση θα εξαιρεθούν επισκέπτες από χώρες με εξαιρετικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά» δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,  σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση. 

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό – Χωρίς τεστ οι τουρίστες

«Δε θα πρέπει  να υπάρχει καμία ανησυχία για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε για να παραμείνουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η προβλεπόμενη καραντίνα μέχρι και τις 26/5 για τους επιβάτες εισερχόμενων πτήσεων, αλλά πρόσθεσε ότι τα τελευταία στοιχεία  δείχνουν σχεδόν εξαφάνιση του κορωνοϊού στους ταξιδιώτες, καθώς μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό από τους επιβάτες 26 πτήσεων τις τελευταίες ημέρες.   

Voucher πενθήμερων διακοπών σε 250.000 δικαιούχους

Διευκρίνισε ακόμα ότι το  σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει  αναλυτικά τους κανόνες λειτουργίας για αεροπλάνα, πλοία, καταλύματα  κλπ. 

«Προχωρούμε στον υποχρεωτικό ορισμό συνεργαζόμενου γιατρού για κάθε κατάλυμα» ανακοίνωσε ακόμη ο  Υφυπουργός,  ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία μηχανισμού  σε κάθε τουριστικό μέρος για την περίθαλψη και διακομιδή τουριστών, με ειδική πρόνοια για τα μικρά νησιά. Το σχέδιο προβλέπει αναλυτικά τις δυνατότητες πρόσβασης στις δομές υγείας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top