Το παρασκήνιο για την αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα» 

Τι δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος     

To πλούσιο παρασκήνιο γύρω από την αναβολή της μεγάλης ελληνικής άσκησης "Καταιγίδα", που επρόκειτο να ξεκινήσει πριν δύο μέρες στο Αιγαίο αποκάλυψε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδησεων του Star.  Όλα άρχισαν μετά από πρόταση της Άγκυρας, που, όπως αποκαλύπτεται, έγινε αρχικά αποδεκτή από το ελληνικό Πεντάγωνο. 

«Καταιγίδα» ασκήσεων του Πολεμικού μας Ναυτικού 

Το "γεράκι της Άγκυρας", ο Χουλουσί Ακάρ, επικοινώνησε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στις 15 Απριλίου, λίγο πριν ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και του πρότεινε τη ματαίωση των μεγάλων ασκήσεων των δύο χωρών λόγω της πανδημίας, σε συνδυασμό με προώθηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις – Η πρόταση του Ακάρ   

Αρχικά ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είδε με καλό μάτι την πρόταση του Τούρκου ομολόγου του, αλλά του είπε ότι θα πρέπει να σταματήσουν και οι συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Κάτι που όμως δεν έγινε. Από τις 15 Απριλίου που έγινε η επικοινωνία μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι πιλότοι έκαναν 74 υπερπτήσεις και ενεπλάκησαν σε 46 αερομαχίες με τους Έλληνες.

Σήμερα το μεσημέρι δύο τουρκικά F-16 πέταξαν ψηλά πάνω από το Φαρμακονήσι και αναχαιτίστηκαν αμέσως από ελληνικά μαχητικά.  

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ : Η "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Έπρεπε να περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας για να "χαλάσει" τελικά η συμφωνία. Η άσκηση "Καταιγίδα", που ήταν να αρχίσει στις 11 Μαίου, θα γίνει αργότερα, χωρίς όμως ο υπουργός να πει ακριβώς το πότε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ : Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ

Οι προκλήσεις της Άγκυρας εξετάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Νίκου Δένδια, που λόγω της πανδημίας έγινε με αποστάσεις στο αμφιθέατρο “Γιάννος Κρανιδιώτης”, αντί για τη συνήθη αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργείου Εξωτερικών. 

Δένδιας προς Άγκυρα: Αδιαπραγμάτευτη η άσκηση των δικαιωμάτων μας

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ  ΛΑΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την ματαίωση, όπως υποστηρίζει, της άσκησης "Καταιγίδα", αν και δηλώνει υπέρ των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

«Προϋπόθεση είναι να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και όχι να γίνεται διαρροή σεναρίων, όπως αυτά που είδαμε από το υπουργείο Άμυνας, και μετά να διαψεύδονται από την Κυβέρνηση» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top