«Καταιγίδα» ασκήσεων του Πολεμικού μας Ναυτικού απέναντι στην «Εφές 2018»

Νέες παραβιάσεις και παραβάσεις από τουρκικά F16 και ελικόπτερο

Τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από τη Χιο για την αποβατική άσκηση ΕΦΕΣ 2018.Στο Αιγαίο όμως καραδοκούν τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού που πραγματοποιούν δικές τους ασκήσεις.

Όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,   15 αποβατικά, δυο ναρκοθηρευτικα και μονάδες του τουρκικού στρατού  βρίσκονται ήδη απεναντι από τη Χίοο με το ξεκίνημα της αποβατικής άσκησης.

Η Τουρκική Νόταμ εκδόθηκε  11 Απριλίου και  δεσμεύει όλη τη χερσόνησο του Τσεσμέ.  Σήμερα ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες ενώ εν πλώ η άσκηση θα ξεδιπλωθεί την επόμενη εβδομαδα.

Συνεχίζονται οι παραβιάσεις και παραβάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

Σήμερα σημειώθηκαν   15 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, από ένα ελικόπτερο και τρία ζεύγη τουρκικών F-16 που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης.

Σε δύο περιπτώσεις, η διαδικασία της αναχαίτισής τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή, ενώ  καταγράφηκαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Tα 4 από τα 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Στον αντίποδα, το Πολεμικό μας Ναυτικό όλη την εβδομάδα ήταν διασκορπισμένο στο Αιγαίο σε μια σειρά από ασκήσεις:  Ορμή , Βροντή, Αστραπή, Αιγιαλός και Περισκόπιο ενώ  σύντομα  ξεκινά η άσκηση Καταιγίδα.

 ΡΩΣΙΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Στην Κύπρο, η Τουρκία υπέστη ψυχρολουσία από τη Ρωσία, η οποία για να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά Ανατολικά της Αμμοχώστου και Δυτικά της Πάφου ζήτησε έγκριση από την Λευκωσία αναγνωρίζοντας έτσι την Κυπριακή κυριαρχία στην ΑΟΖ.

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΤΑ  ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

Την αντίδραση ντων Τούρκων προκάλεσε και η  απόφαση να προαχθεί σε υπονάυαρχο η Μπουμπουλίνα ,  με την Βατάν να μιλά με θράσος για «πρόκληση». Μέσα στην ταραχή τους έκαναν λάθος στο όνομα του Υπουργού Άμυνας και τον αποκαλούν Νίκο Καμμένο!

 ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ  ΤΥΠΟΣ: ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ

 

Απ, την άλλη, η  Γερμανική Μπατίσε Τσάιτουνγκ  με τον τίτλο «Φόβος για τους πράκτορες του Ερντογάν στην Ελλάδα»  αναπαράγει σενάρια πως  η τουρκική ΜΙΤ θα μπορούσε να απαγάγει ή και να σκοτώσει στην Ελλάδα τον Τούρκο στρατιωτικό που αφέθηκε ελεύθερος και φρουρείται από στρατιά αστυνομικών .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top