Τσίπρας: Τα χειροκροτήματα δε λύνουν τα προβλήματα των νοσηλευτών

Μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών και σημειώνει ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης «να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις». 

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή- Τι ηλικία έχουν οι νοσηλευτές το ΓΝΑΝ

Σε  ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα ότι  «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/-τριας, πολλοί θα σπεύσουν να ευχαριστήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία εδώ και δύο μήνες, δίνει αγώνα για να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές». Όμως, τονίζει, πως ένα ευχαριστώ «που θα μείνει μόνο στα λόγια, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, είναι πολύ λίγο και πολύ υποκριτικό. Είναι υποχρέωση όλων μας, και πάνω από όλα της κυβέρνησης, να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις».

 

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει  ότι «η προσφορά των νοσηλευτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, γιατί είναι διαχρονική. Ισχύει και σήμερα εν μέσω πανδημίας, όπως ίσχυε και παλαιότερα, όταν υπουργοί της ΝΔ απαξίωναν το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας». Προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αύξησε τη χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα τους και έβαλε τέλος σε περικοπές και καθυστερήσεις και αύξησε κατά 20% το ωρομίσθιο και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Οι ευχαριστίες του Μητσοτάκη στους νοσηλευτές για τη μάχη κατά του Covid-19

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει επίσης ότι αυτά δεν αρκούν και ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει: να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Να εντάξει το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να νομοθετήσει τη δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου και να κατοχυρώσει θεσμικά και επιστημονικά το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Γιατί τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών», καταλήγει ο κ. Τσίπρας. 

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 

 

Αιχμηροί σε σχέση με την κυβέρνηση και τους νοσηλευτές ήταν και άλλοι αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε ότι  «με επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, χωρίς διάλογο αλλά με ΠΝΠ, η Κυβέρνηση προχωρεί στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού» και ο ΓΓ του  ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος ανέφερε: «Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για την ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top