Μητσοτάκης για Marfin: Έγκλημα δίχως τιμωρία – Ποτέ ξανά

Ανακοίνωσε την τοποθέτηση ειδικής πλακέτας στη μνήμη των θυμάτων

Με αναφορά στην τραγωδία της Marfin, όπου πριν από 10 χρόνια κάηκαν ζωντανοί τρεις εργαζόμενοι (εκ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα) στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Σταδίου από μολότοφ κουκουλοφόρων, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τραγωδία Marfin: Δέκα χρόνια μετά το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «έγκλημα δίχως τιμωρία» και είπε πως «δέκα χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των Επαμεινώνδα Τσάκαλη, Παρασκευής Ζούλια και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου».

«Είναι τα θύματα της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας, που τους στέρησε τη ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός. Οι μολότοφ μιας εποχής που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης στο CNN: Kληρονομιά της κρίσης το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας

«Τις επόμενες μέρες, πιστός σε μία δέσμευση που είχα αναλάβει το 2018, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων, που χάθηκαν, με ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους, που θα πολεμά τη λήθη και θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωνταντό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της μέρας με δύο λέξεις “ποτέ πια”», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έκανε ανάρτηση για το ίδιο ζήτημα και στο twitter. 

 

Μετά την ομιλία του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην Βουλή στην μνήμη των τριών θυμάτων.

Μήνυμα για τη συμπλήρωση 10 ετών από την τραγωδία της Marfin έστειλε, μέσω twitter, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην ξεχάσουμε ποτέ τις τέσσερις ζωές που χάθηκαν.

«Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα, τον εμπρησμό του κτιρίου της Marfin στο κέντρο της Αθήνας. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις τέσσερις ζωές που χάθηκαν», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

 

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ MARFIN ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ   

Για το ζήτημα της τραγωδίας της Marfin o  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «σημαντική την αναφορά στους τρεις νεκρούς της Μαρφίν, και από τον ίδιο το πρωθυπουργό» και υπογράμμισε  ότι «δυστυχώς πέρασαν 10 χρόνια και οι δολοφόνοι κινούνται ακόμα ελεύθεροι».

Αναφέρθηκε ακόμα σε ενέργειες που δεν κινούνται στο χώρο του κέντρου, αλλά ακροδεξιά και ακροαριστερά, ενώ αναφέρθηκε αιχμηρά σε όσα κόμματα δεν τοποθετήθηκαν για το ζήτημα στη Βουλή επισημαίνοντας ότι  «και άλλοι έπρεπε να ζητήσουν το λόγο και να τοποθετηθούν σήμερα».

«Ή είμαστε υπέρ των δημοκρατικών ελευθεριών και του σεβασμού της ανθρώπινης αξίας για όλους ή είμαστε υποκριτές και κλαίμε γιατί παίζουμε πολιτικά παιχνίδια» τόνισε. 

Στο ζήτημα της τραγωδίας στη Marfin αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η τιμή στη θυσία των τριών νέων της Μαρφίν δεν είναι τα μεγάλα λόγια» και πρόσθεσε: «Αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και ο συκοφαντικός ρόλος των προβοκατόρων». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top